РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.04.2012

53 млрд. євро

допомоги надав Європейський Союз найбіднішим країнам світу в 2011 році, повідомляє УНІАН із посиланням на комісара Єврокомісії з питань розвитку Андріса Пібалгса.

 

1,5 млрд. доларів

коштувала Польщі підготовка до проведення Євро–2012, тоді як спочатку сума витрат була запланована в розмірі 30 млрд. дол., ідеться у рапорті польського Інституту глобалізації.

 

300 млн. доларів

пожертвував американський мільярдер і філантроп, співзасновник компанії Microsoft Пол Аллен на продовження дослідження з вивчення людського мозку, пише Chicago Tribune.

 

329 тис. осіб

зареєструвалися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року, заявила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

 

30 тис. українців

щороку захворюють на туберкульоз, тоді як 7 тисяч вмирають від цієї інфекційної хвороби, повідомила голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва.

 

12 тис. грн. на місяць

зароблятимуть машиністи швидкісних електропоїздів виробництва Hyundai Rotem і Skoda vagonka, які почали курсувати в Україні, заявив міністр інфраструктури Борис Колесников.

 

85% податків

сплачують 350 великих компаній, решта податкового навантаження припадає на 1,5 млн. суб’єктів господарської діяльності, переконує Прем’єр–міністр Микола Азаров.

 

75% таксистів

на залізничному вокзалі Києва є нелегальними і працюють із порушенням законодавства, заявив голова Професійної спілки таксистів Василь Попік.

 

70% батьків

заохочують своїх дітей використовувати інтернет в освітніх цілях, свідчать результати опитування, проведеного в Росії, Німеччині та США «Лабораторією Касперського».

 

57 % киян

віком 12—65 років щодня слухають радіо. В середньому кожен радіослухач слухає радіо впродовж 4 годин 37 хвилин, інформує Незалежна асоціація телерадіомовників.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>