Корупцiя на першачках

Корупцiя на першачках

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Протест дорогому підручнику — під таким гаслом біля Кабінету Міністрів провели акцію проти дій очільника Міністерства освіти кілька десятків активістів партії «За Україну!» Протестувальників обурила інформація про закупівлю міністерством підручників з української мови для учнів 1 класу на суму 61,13 мільйона гривень. Це ніщо інше, як корупція, переконані вони. «Найдорожчим виявився підручник для шкіл iз навчанням польською мовою — 647 гривень.

Убивці «зі стажем»

Убивці «зі стажем»

55–річного головного лікаря районної лікарні й депутата Пустомитівської районної ради, нагадаємо, знайшли мертвим на подвір’ї власного будинку в селі Зимна Вода, що поблизу Львова, 3 вересня минулого року. Його руки і рот були змотані скотчем, він лежав обличчям до землі. Ключі від квартири знайшли при небіжчику. Сусіди бачили трьох нападників, які виходили з подвір’я Федини.

Чули дзвін і бачили, де він

Чули дзвін і бачили, де він

Посол Франції Ален Ремі тепер може похвалитися, що після Ющенка тільки він один зміг безкоштовно зібрати у центрі Києва таку кількість людей. На шоу «Шалені дзвонарі» від компанії «Транс Експрес», яким стартувала позавчора пізно ввечері «Французька весна в Україні», зібралося щонайменше п’ять тисяч киян. Несподівано для організаторів юрба зійшлася така велетенська, що перекрила собою рух на вулиці, що «обіймає» Софійську площу, «маршрутки» завмерли в блокаді зівак і не могли ні рушити вперед, ні здати назад. Цікаві якимось дивом повмощувалися навіть на дахах прилеглих будинків, десятки видряпалися на пам’ятник Богдану Хмельницькому, обіймаючи ноги його коня, тож гетьман нарешті відчув себе разом iз народом. «Мирне зібрання» поводилося дружелюбно і нагадувало справді мешканців європейського міста.

Допливли до межi

Допливли до межi

Як повідомляє сайт благодійної організації з допомоги морякам «Ассоль», біля порту турецького міста Немрут, на кораблі «Віктор Лєкарєв», у скрутне становище потрапили 16 українців, переважно одеситів. Виявилося, що компанія–власник судна ВАТ «Чорномортехфлот» відправила корабель для проведення днопоглиблювальних робіт у Марокко. Хлопці підписали контракт на чотири місяці з англійською фірмою OurConstruction, яка насправді виявилася «липовою». Прибувши на місце, з’ясували, що роботи провести не вдасться, бо «Віктор Лєкарєв» призначений для копання піску та глини, але не для скельного ґрунту на дні. «Власник вiдтак вирішив узяти для цих робiт судно «Федоренко», яке зможе впоратися із завданням. Поки думали, вирішували, пройшло ще три місяці. Зарплату нам за цей час не платили», — пише ображений екiпаж на сайті «Ассоль».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На штурм мерiї!

На штурм мерiї!

Учора вранці активна громадськість Києва вийшла під стіни Київради, аби встановити свою стіну — брехні. Низка організацій — «Ми — Європейці!», «Збережи старий Київ», «Демократичний Альянс», «Самоврядна альтернативна мережа», «Кияни — Об’єднуємось» — уже традиційно вирішили наочно показати, як невиконаними обіцянками столична влада відгороджується від мешканців.

Блага вість із вербою

Блага вість із вербою

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Благовіщення Пресвятої Діви Марії відкриває послідовний ряд описаних у Новому Заповіті подій — втілення, земного життя, Хресної смерті і Воскресіння Христового. Це свято відзначається за дев’ять місяців до Різдва і є одним з 12 найбільших свят Східної церкви. Згідно з переказами, Діва Марія змалечку перебувала в Єрусалимському храмі — читала Святе Письмо, молилася, працювала. Коли їй виповнилося 15 років, Марію заручили з благочестивим старцем Йосифом з роду Давидового, у домі якого в місті Назареті вона стала жити. У цей дім і був посланий архангел Гавриїл із благою вістю. Вважається, що Бог створив людину саме цього дня. І Марія стала «новою Євою», яка своєю згодою на Божу волю змінила хід історії людства.

Всі статті рубрики