Точка збудження країни

04.04.2012

«Єдина в Україні жінка–політтехнолог» Олена Сибірякова днями презентувала свою другу книгу «про вибори, гроші, кохання та людей професії, якої не існує». Назва роману провокаційна — «Україна. Точка G». Утім про еротичне наповнення книжки (вважається, що дана точка є однією з найчутливіших ерогенних зон жінки) у даному випадку не йдеться.

Авторка наполягає, що «точка G» має кілька значень і перекладів: зокрема, збудження та прискорення. Відтак політтехнолог, яка останні п’ятнадцять років допомагала «грошовим мішкам» перемагати на виборах в Україні, у Росії та Киргизстані, робить висновок: «Збудження та прискорення не завадило б нашій державі».

Документальні факти сучасної історії України, зафіксовані автором iз власного досвіду, мають автобіографічний характер. «Я раніше була журналісткою, але якось отримала пропозицію попрацювати на виборах і випадково стала політтехнологом, — розповідає пані Олена. — У нашому суспільстві до представників цієї професії чомусь ставляться як до бруду. Я ж намагалася показати, що це не так, що політтехнологи — люди веселі, з гумором».

Утім пані Сибірякова, мабуть, тими «веселощами» вже сита, бо вирішила поставити жирну «точку» у власній кар’єрі політичного технолога і зазначає, що більше на виборах не працюватиме. За її словами, свій перший мільйон вона давно вже заробила, тому краще писатиме книжки для власного задоволення. Щодо мільйона, то авторка навіть одну з глав роману присвятила власним порадам про те, як той самий мільйон заробити.

Основне наповнення книги — це байки «веселих політтехнологів» про передвиборчі кампанії своїх відомих клієнтів, які хоча й не названі власними прізвищами, але легко упізнаються читачем. У романі знайшлося місце і Юлії Тимошенко, і Віктору Януковичу (та й узагалі всім президентам України). У книзі зустрічаються й відомі на пострадянському просторі журналісти, олігархи та їхні коханки. Головними ж героями є містичні персонажі, списані Сибіряковою зі своїх друзів — Воланд, Майстер і Маргарита (книжка має присвяту Михайлу Булгакову). Дія роману розгортається у Києві. Головна героїня, з якою авторка вочевидь асоціює себе, випадково стає учасницею секретного експерименту. За цією розробкою — символічною флешкою G, що є альтернативою iнтернету, — полюють найпотужніші держави світу. От тільки Україна в даній боротьбі відіграє зовсiм не провідну роль.