І терактів не треба...

І терактів не треба...

«Народився в сорочці» — інакше й не скажеш про власника квитка на рейс російської авіакомпанії «Ютейр» із Тюмені до Сургута, який із невідомих наразі причин не з’явився на посадку. Решті 39 пасажирам та чотирьом членам екіпажу літака ATR–72 пощастило менше. Учора вранці, фактично одразу після злету з аеродрому Тюмені, лайнер упав, розвалився на частини і загорівся. Уся команда та 27 пасажирів загинули одразу, за життя ще 12 людей, троє з яких перебувають у вкрай тяжкому стані, борються лікарі. Одного з по­страждалих рятувальники, які прибули на місце катастрофи за лічені хвилини, буквально витягли з полум’я.

Рік російської міфології

Рік російської міфології

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

3 квітня 1801 року. «Два століття тому почалася відлига: указом імператора–ліберала Олександра І російським підданим було знову дозволено здійснювати поїздки за кордон». Саме так і написано у виданні «Московія» з «Бібліотеки В.С. Черномирдіна». Дивне уявлення про лібералізм та відлигу. Відлунням того лібералізму був ще пункт у радянській анкеті про зв’язки із закордоном. Узагалі все, що по той бік кордону, в Росії традиційно сприймалося як щось підозріле та вороже. А от щодо лібералізму Олександра І варто нагадати: сходженню «імператора–ліберала» на царський престол передували палацовий переворот 12 березня 1801 р. та вбивство його батька Павла І. Закінчився той лібералізм відомою «аракчеєвщиною» (за прізвищем всесильного царського фаворита–реакціонера Аракчеєва). Втім ще того ж таки 1801–го маніфестом Олександра І про приєднання Східної Грузії (внаслідок якого влада в Картлії та Кахетії від грузинської династії перейшла до намісника царя) розпочалася багатолітня експансія Росії на Кавказі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Аврал по–справжньому — це півфінал Росія—Україна

Аврал по–справжньому — це півфінал Росія—Україна

Українським уболівальникам, які планують відвідати матчі цьогорічного чемпіонату Європи з футболу, що відбуватимуться в Польщі, варто поквапитися з поданням заяв на отримання візи. Адже ті, хто занадто зволікатиме, можуть і не встигнути на омріяну гру — з огляду на великий наплив охочих, час розгляду заявок може затягнутися.

Всі статті рубрики