«Перевірка неможлива»

«Перевірка неможлива»

«Відкритий лист до Пшонки», опублікований «Україною молодою» (номер 9 за 19.01.2012 року), викликав чималий резонанс. Ще б пак — дев’ятеро доволі відомих у Дніпродзержинську людей звернулися до Генпрокурора зі звичайним, а з іншого боку, красномовним, запитом, реакція на який, на переконання підписантів, однозначно засвідчила б, чи ця поважна структура послуговується винятково законом, чи є просто зброєю для політичних розправ iз невгодними нинішньому правлячому режиму в Україні. Адже з самого початку «Відкритого листа» всі акценти розставлялися однозначно: «Вікторе Павловичу! Спостерігаючи за діями установи, яку Ви очолюєте і яка намагається поновити карні справи проти людей не з провладної команди, незважаючи на термін давності, ми дійшли висновку, що навряд чи можна сподіватися на досягнення торжества права в Україні. А якщо Ви і працівники прокуратури вважаєте свої дії правильними, пропонуємо задля справедливості поновити перегляд і розслідування давніх карних справ В. Ф. Януковича, позаяк у них по сьогодні дуже багато нез’ясованих обставин». Отож питання до Генпрокурора ставилися цілком конкретні: «з’ясувати, хто і на яких підставах скоротив для В. Ф. Януковича термін перебування за ґратами за тяжкими статтями Кримінального кодексу», «з’ясувати, де і коли В. Ф. Янукович здобув середню і вищу освіти і високі наукові звання; де, коли і що він викладав перед отриманням звання професора», «з’ясувати, яким чином привласнені заповідні території Межигір’я, за які кошти здійснюється його забудова», «з’ясувати законність відміни Конституційним Судом конституційної реформи 2004 року, а також хто несе відповідальність за зміну конституційного устрою в країні» і так далі в такому ж дусі.

Відповідь на звернення надійшла досить швидко. Щоправда, не безпосередньо від пана Пшонки, якому воно адресоване, а чомусь від заступника начальника управління — начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян Р. Романчука. Сам же текст відповіді й узагалі вражає настільки, що справді якісь інші слова для її оцінки, окрім лайливих, тут підібрати складно: «У листі Вами не наведено порушень закону та конкретні відомості, — йдеться у тiй вiдповiдi, — що унеможливлює проведення перевірки». Ось так — не більше й не менше. Виявляється, пересічні громадяни повинні «наводити порушення закону», і тільки тоді проведення перевірки Генпрокуратурою стане можливим. Та й чи не конкретні відомості наводяться авторами «Відкритого листа» хоча б у вищенаведеному переліку поставлених на розгляд паном Пшонкою запитань?

Аби розставити всі крапки над «і», кореспондент «УМ» зустрівся з одним з авторів цього звернення, 57–річним інвалідом війни в Афганістані Костянтином Писаренком.

Ваша честь, тримайте більші гроші

Ваша честь, тримайте більші гроші

Більш ніж удвічі зросте цього року зарплата вітчизняних служителів Феміди. За словами начальника управлiння планово–фiнансової дiяльностi та соцiального забезпечення Державної судової адмiнiстрацiї Зиновiя Холоднюка, якщо середня заробітна плата українських суддiв зросте на 106,7% (з 6 577 до 13 592,5 гривнi на місяць), то зарплата інших працівників суду, зокрема, помічників судді, — лише на 9, 4% (з 2287 до 2500 грн. у 2012 р.).

Цигарки в деревині

Цигарки в деревині

Півтора тижня тому Державна податкова інспекція розпочала перевірку відомого на Львівщині підприємства «Топаз», яке пов’язують із родинним бізнесом голови Львівської облради Олега Панкевича та його сестри, депутата облради Ірини Сех. Обоє — представники ВО «Свобода», які є найпомітнішими фігурами у фракції націоналістів в облраді. В інтернет–ЗМІ повідомлялося, що причиною перевірки «Топаза» стала ймовірна причетність цього підприємства до не зовсім прозорих схем продажу за кордон цінних порід деревини. Нібито багато років цей родинний підряд незаконно вирубує дерева, зокрема дуби.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики