Голодна армія — загроза владі

Голодна армія — загроза владі

У західноафриканській країні Малі — військовий заколот. Учора вранці армія взяла під контроль державне радіо і телебачення, припинивши регулярну трансляцію. Після цього в ефірі виступив лейтенант Амаду Конаре, який, назвавшись представником Національного комітету з відновлення демократії і держави, оголосив про розпуск державних інституцій, припинення дії Конституції й запровадження комендантської години. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, заколотники заявили, що таким чином кладуть край «некомпетентному режиму» в Малі.

Живим не здався

Живим не здався

Епопею з ловами терориста, за якою кілька днів із тривогою стежила вся Франція, нарешті завершено. Після 30 годин облоги будинку в елітному кварталі міста Тулуза, в одній з квартир якого забарикадувався злочинець, поліцейські зі спецпідрозділу RAID таки взяли його штурмом. Нагадаємо, 23–річного француза алжирського походження Мохаммеда Меру вважають винним у вбивстві сімох людей — трьох військовослужбовців, трьох учнів єврейської школи в Тулузі та їхнього вчителя–ребе. Виконуючи вказівку влади, спецназівці намагалися взяти нападника живим, хоча той під час останнього виходу на зв’язок у середу пізно ввечері заявив, що помре «зі зброєю у руках». Так зрештою й сталося. Як повідомляє агенція «Франс пресс», коли вчора під ранок терорист так і не вийшов на зв’язок, поліція взялася до рішучих дій.

Прощавай, лисино?

Прощавай, лисино?

Чоловіки, яким іще не пізно рятувати свою чуприну від випадіння, вкотре отримали надію на те, що справді дієвий засіб проти облисіння таки буде винайдено. Науковці повідомляють, що з’ясували біологічну причину випадіння волосся у представників сильної статі. У ході досліджень над лисими чоловіками та лабораторними мишами американські вчені виділили протеїн, який є відповідальним за випадіння волосся. І вже розробляють за результатами цих досліджень ліки від облисіння, повідомляє спеціалізований часопис Science Translational Medicine («Наука традиційної медицини»).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики