Кобзарю, посунься!

23.03.2012

Незвичайна для місцевого люду подія сталася в селі Мишковичі на Тернопільщині, де чинний глава держави, м’яко кажучи, має небагато симпатиків. Обурення батьків учнів місцевої загальноосвітньої школи I–III ступенів викликав факт появи портрета Віктора Януковича на почесному місці, де до цього роками стояло зображення Тараса Шевченка. «Міняли у вестибюлі стенди, робили ремонт. Фотографію Кобзаря просто переставили в інше місце, але портрет Президента справді додали», — розповіла «УМ» співробітниця школи.

Поки батьки учнів обурюються, чому в них не запитали, чи хочуть вони, щоб їхні діти щодня бачили портрет гаранта, рішення керівництва школи наступного тижня обіцяє розглянути селищна рада. «Там справді проводили ремонт і переставили Кобзаря в інше місце. Так не повинно бути. Принаймні слід було запитати згоди батьків. Депутати розглянуть це питання й обов’язково дадуть оцінку діям дирекції», — запевнив «УМ» сільський голова Мишковичів Борис Фарина.

Водночас нічого поганого не вбачає у такому вчинку начальник управління освіти Тернопільської облдержадміністрації Іван Запорожан. «Середня школа робила куток символіки, куди поруч із державними символами поставили портрет Президента як символ органів виконавчої влади. Раніше там стояв портрет Віктора Ющенка, тому я нічого поганого в цьо­му не бачу. А Шевченко в нас апріорі не може бути на другому місці — його просто переставили. Зображення Кобзаря є майже в кожному класі. І ніхто ніколи в Тернопільській області навіть не подумає замінити його на будь–чий портрет», — запевнив «УМ» Іван Григорович.