РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.03.2012

1 млрд. доларів

додаткових надхо­джень очікує Національний банк під час проведення в державі Євро–2012, заявив директор Департаменту з управління валютним резервом НБУ Олександр Дубихвост.

 

10 млн. євро

кредиту виділить Європейський банк реконструкції та розвитку Ялті на модернізацію водопроводу i каналізації, повідомляє ЄБРР.

 

108 тис. туристів

відпочили в Криму з початку року, що на 5,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року, звітує Міністерство курортів і туризму автономії.

 

90 тис. іноземців

не пустила на свою територію Польща з моменту приєднання до Шенгенської зони, інформує польська Адміністрація у справах іноземців.

 

55 тис. військовослужбовців

планують скоротити до кінця року Генеральний штаб Збройних сил та Міністерство оборони, повідомляє УНІАН.

 

60—90% плодових дерев

і винограду вимерзло в Криму через аномальні холоди цієї зими, повідомив міністр аграрної політики та продовольства АРК Крим Валерій Кравець.

 

79% українців

не задоволені економічною, ще 71% — політичною ситуацією в державі, наводить дані опитування Київський міжнародний інститут соціології.

 

74,7% українців

бояться зростання цін, ще 71,9% — безробіття. Третім найбільшим страхом громадян України (56,8%) є невиплата зарплат і пенсій, — такi результати опитування Інституту соціології НАН.

 

41,6% українців

виступають за надання російській мові статусу державної, тоді як ще торік цей показник був майже на 10% вищим. Водночас кількість противників такої iнiцiативи за рік зросла майже на 15%, дослідив Інститут соціології НАН.

 

20% росіян

через призму героїв казки «Золотий ключик» порівняли Володимира Путіна з татом Карло, тоді як у 22% опитаних російським «Левада–центром» з образом Карабаса Барабаса асоціюється Володимир Жириновський.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>