Поспішайте повільно

Поспішайте повільно

На відміну від попереднього сезону «королівських перегонів», коли старт відклали на два тижні через заворушення в Бахрейні, цьогорічний чемпіонат почнеться вчасно. Організатори вирішили більше не ризикувати й повернулися до схеми, якої дотримувалися з 1996 року, коли давали стартовий постріл в стабільній Австралії — на трасі «Альберт парк» у Мельбурні.

Скоріше, живі

Скоріше, живі

Менше двох тижнів минуло з того часу, як Роман Абрамович звільнив із посади головного тренера «Челсі» перспективного португальського фахівця Андре Віллаш–Боаша, який не виправдав покладених на нього сподівань. Багато хто поставив хрест на нинішньому сезоні для лондонського клубу. Але позавчора «аристократи» довели, що команда таки йде вперед, зумівши відіграти в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів різницю в два м’ячі після гостьової поразки «Наполі».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Перші 30 км краще бігти «на автопілоті»

«Перші 30 км краще бігти «на автопілоті»

У квітні минулого року в Кракові Тетяна Гамера–Шмирко вперше в житті вийшла на старт марафону й несподівано здобула перемогу на цьому престижному щорічному турнірі. Багато хто подумав: це ніби як уперше взяти в руки зброю — й поцілити одразу в «яблучко». Другий «постріл» Тетяни вийшов теж прицільним: через півроку на чемпіонаті світу в корейському Тегу уродженка Тернопільщини фінішувала 15–ю, ставши найкращою з українських марафонок, і при цьому показала нормативний час категорії А, який дозволяє виступити на Олімпіаді в Лондоні. Напрочуд вдалою вийшла й третя марафонська спроба Гамери: трохи більше місяця тому вона побила рекорд України, фінішувавши в Осаці другою з часом 2 год. 24 хв. 46 сек.

Такого стрімкого сходження Тетяни могло й не бути, якби не обставини, що змусили худорляву легкоатлетку, яка спеціалізувалася на дистанції 1,5 км, змінити амплуа.

Перехід до найвиснажливішої дисципліни спортсменка сприйняла спокійно. Як зізналася Таня, пошуки тренера, котрий погодився б займатися з «неперспективною» підопічною рівня кандидата в майстри спорту, тривали довго, тож вона була готова на будь–які випробовування, аби тільки змагатися на високому рівні. Про приємні і не дуже миттєвості своєї професії 28–річна нова зірка вітчизняної легкої атлетики розповіла «Україні молодій».

Всі статті рубрики