ХРОНІКА

16.03.2012

Футбол

Учора відбулося жеребкування 1/4 фіналу Кубка України (матчі пройдуть 11 квітня). З легкої руки Йожефа Сабо, якому довірили тягнути кульки, фаворитові турніру — донецькому «Шахтарю» — дістався запорізький «Металург», єдиний представник першої ліги на цій стадії змагань.

Нагадаємо, що динамівський клуб завчасно припинив боротьбу за Кубок, поступившись «гірникам» в 1/8 фіналу. Відтак за столицю віддуватиметься «Арсенал», на який чекає зустріч із «Волинню». «Зоря» прийме «металургів» із Донецька, а «Чорноморець» Йожеф Йожефович відправив до Львова на побачення з «Карпатами». «Шаран повинен налаштувати своїх футболістів: або пан, або пропав», — закликає Сабо.

Фехтування

Українська команда шпажисток стала срібним призером етапу Кубка світу, який відбувся в Барселоні. Наші Яна Шемякіна, Анфіса Почкалова, Ксенія Пантелєєва й Олена Кривицька «закололи» збірні Франції (45:43), Китаю (41:40) та Угорщини (45:43), але у фіналі поступилися румункам — 39:45.

* * *

У командному турнірі шаблісток на КС у Туреччині українки посіли третє місце. Ольга Харлан, Олена Хомрова, Ольга Жовнір і Галина Пундик здолали суперниць із Казахстану (45:34) і Польщі (45:40), а в півфіналі одним уколом поступилися американкам (44:45). У дуелі за «бронзу» наші дівчата перемогли Азербайджан (45:28).

Хокей на траві

Олімпійський кваліфікаційний турнір (Дублін, Ірландія). Чоловіки. Півд. Корея — Україна — 8:2 (Озерський, Ясинський), Ірландія — Україна — 12:0, Малайзія — Україна — 5:1 (Пазюк).

Турнірне становище після трьох турів: Малайзія — 9, Ірландія, Корея — 7, Росія — 3, Чилі, Україна — 0.

Єдину путівку на Олімпіаду отримає лише переможець турніру. Українці вже втратили навіть теоретичні шанси на це.

Теніс

Українець Олександр Долгополов залишив турнір АТР серії «мастерз» в Індіан–Уеллсі. В 1/8 фіналу одиночного розряду киянин поступився другому номеру посіву, іспанцеві Рафаелю Надалю (3:6, 2:6).

У парі Долгополов і бельгієць Ксав’є Малісс спочатку здолали французький дует Маю/Сімон (двічі по 6:4), а потім програли Надалю/Лопесу (Іспанія) — 4:6, 3:6.

Хокей

Чемпіонат України. За п’яте місце (матч–відповідь). «Леви» — «Харківські акули» — 5:0 (перша гра — 2:5).

Львівська команда посіла п’яте місце.

* * *

КХЛ. «Плей–оф» (Кубок Гагаріна). 1/4 фіналу (перші матчі серій до чотирьох перемог). Східна конференція. «Авангард» — «Металург» (Мг) — 0:1 ОТ, «Трактор» — «Ак барс» — 3:1.

Бокс

Британська боксерська рада позбавила професіональної ліцензії британця Дерека Чісору. Нагадаємо, що напередодні бою з Віталієм Кличком темношкірий претендент на титул чемпіона світу в надважкій категорії дав українцеві ляпаса під час зважування, уже на рингу плюнув в обличчя Кличку–молодшому, а після поєдинку — затіяв бійку з Девідом Хеєм.