НОВИНИ ПЛЮС

13.03.2012

Російський фільм про війну в Грузії зняли з прокату

Російський фільм «Август. Восьмого» про війну Росії з Грузією 2008 року знято з прокату в українських кінотеатрах. Стрічку демонстрували в кінотеатрах Києва всього один день — у четвер, 8 березня, а вже наступного дня Міністерство культури заборонило прокат. Раніше з вимогою заборонити демонстрацію цього фільму в українських кінотеатрах до Мінкульту звернулися ВО «Свобода» і грузинська діаспора, мотивуючи це тим, що картина розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Парламент просять заборонити аборти

Голова Української греко–католицької церкви Святослав Шевчук звернувся до народних депутатів із закликом на законодавчому рівні заборонити аборти. «За 20 років незалежності ми свідомо добровільно вбили 40 мільйонів дітей. Якби у Верховній Раді були свідомі борці за людське життя, у нас би вже давно було прийнято відповідні закони», — наголосив глава УГКЦ.

Активісток «Фемен» депортували в Україну

В Україну повернулося п’ятеро затриманих у Стамбулі та Москві активісток організації «Фемен». Чотирьох із них депортували з Туреччини, де дівчата проводили антиісламську акцію, а ще одну, Ірину Фоміну, — з Росії. Нагадаємо, активістку затримали під час акції на виборчій дільниці, де голосував Володимир Путін, вона відсиділа п’ять діб у московському слідчому ізоляторі. Ще дві «феменки» — Анна Деда й Оксана Шачко — залишилися відбувати строк у Москві.

У Лук’янівському СІЗО новий начальник

Замість звільненого Ігоря Шейкіна новим керівником Лук’янівського СІЗО став Олександр Карпук, повідомив у своєму «Фейсбуці» журналіст Костянтин Усов. Водночас, як повідомляє «Сєгодня», в Департаменті з питань виконання покарань цю інформацію не спростували і не підтвердили.

В Одесі знову горів ресторан

Пожежа сталася поблизу пляжу Аркадія в ресторані «Первачок». Раніше через підпал у місті згоріли ресторан–корабель «Ассоль» і майданчик ресторану «Стронг хауз».

П’яний «мажор» в’їхав у натовп людей

В Одесі позашляховик, за кермом якого, як свідчать очевидці, перебував п’яний співробітник прокуратури, врізався у продавців «блошиного базару». Від самосуду винуватця аварії врятували правоохоронці, які нібито охороняли «мажора». А після ДТП, стверджують очевидці, водія забрали додому родичі, а не співробітники міліції.

Ахметов купує чверть «Дніпроенерго»

25 відсотків державних акцій «Дніпроенерго» за ціною майже 1,2 млрд. гривень вирішила придбати компанія DTEK Holdings Ltd, яка входить до складу фінансово–промислової групи «Сістем кепітал менеджмент», що належить бізнесмену Рінату Ахметову.

У Київському зоопарку — нова жертва

У столичному зоопарку помер триметровий кубинський крокодил Гоша — представник найрідкіснішого у світі вимираючого виду. Гоша, яким раніше опікувався столичний мер Леонід Черновецький, був останнім кубинським крокодилом у київському звіринці — ще двоє таких рептилій загинули раніше. Про причини смерті буде повідомлено після розтину.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>