РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.02.2012

6 млрд. абонентів

у світі користуються стільниковим зв’язком, а глобальне охоплення мобільного зв’язку в IV кварталі 2011 року зросло до 85%, йдеться у звіті компанії «Ерікссон».

 

1 млрд. гривень

асигнувань на виконання функцій столиці отримав Київ з держбюджету. Більшу частину коштів спрямують на будівництво транспортних розв’язок, метрополітену, реконструкцію лікарень тощо, повідомив заступник голови Київміськдержадміністрації Руслан Крамаренко

 

3 млн. гривень

коштували реставраційні роботи, проведені в 2011 році у Львові в рамках проекту з реставрації пам’яток культурної спадщини міста, розповіла начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко.

 

400 тис. місць

для ночівлі уболівальників на Євро–2012 підготувала Польща в чотирьох містах–організаторах. З них 95% — це доступні за цінами номери, вартістю не більше 150 євро, повiдомляє УНІАН.

 

145 тис. людей

становило скорочення населення України за минулий рік. Таким чином, згідно з повідомленням Держкомстату, за підсумками 2011–го населення нашої держави скоротилося до 45,633 мільйона осіб.

 

2 тис. українців

щороку потребують пересадки серця, тоді як 2,5 тисячі наших співвітчизників чекають на нирку, а 1,5 тисячі — на печінку. Окрім того, пише Gazeta.ua, минулоріч десять громадян нашої держави погодилися продати своє серце.

 

1,5 тис. учнів

івано–франківських шкiл виховує лише один із батьків, тоді як інший перебуває на заробітках за кордоном. Ще 400 школярів змушені рости без обох батьків, повідомив заступник міського голови Михайло Верес.

 

18 років

становить середній вік автомобілів в Україні, тодi як у Європі їздити на старому авто може лише дуже заможна людина, адже суму екологічного податку там встановлено на рівні 15–20 тисяч євро на рік, пишуть «Коментарі».

 

8,5 % вартості

— на стiльки подорожчали готельнi номери у Києвi за підсумками минулого року, однак у зв’язку з проведенням Євро–2012 аналітики консалтингової компанії «Українська торгова гільдія» прогнозують суттєве пiдвищення ціни на готелi вже найближчим часом.

 

3–тє місце

посідають наші громадяни у світі за кількістю бажаючих розіграти лотерею «Грін–карта», подавши в минулому році 853 тисячі заявок і поступившись лише Гані й Нігерії, інформує посольство США в Україні.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>