Тишка, кривава лапа

Тишка, кривава лапа

Учора керiвництво Київського зоопарку провело брифінг, щоб хоч якось пояснити пресi причини інциденту, що стався вранцi 20 лютого. Згідно з офіційною версією, в понеділок, близько ­10–ї­ ранку, троє працівників зоопарку зайшли у вольєр «Острова звірів», аби прибрати там. Тигри в цей час мали бути закриті у перегонній галереї. Потерпілий (його ім’я прес–секретар зоопарку відмовилася називати, але ЗМІ кажуть, що це 54–річний Валерій Буря) відлучився, вірогідно, по інвентар. Незабаром прибиральники почули крик і швидко прибігли до сусіднього вольєра, де на їхнього колегу напав тигр. Керівництво не розуміє, як сталося, що їхній працівник потрапив у во­льєр до хижака. Зусиллями працівників зоопарку та ветеринарної служби тигра вдалося відігнати. Як розповіли працівники зоопарку, у тигра кидали снігом, кричали «Тишко, ні!» (Тишка — так звати тигра. — Ред.). Сторонні, на щастя, не могли бачити цю жахливу картину, адже зоопарк у понедiлок не працював.

Тримайся, Андрійку!

Тримайся, Андрійку!

Нагадаємо, що постраждалого мешканця Сколівщини доправили у Сполучені Штати спеціальним реанолітаком, де хлопчикові мають зробити пересадку шкіри. Гроші на його перевезення збирали всією Львівщиною. Андрійко пережив кризові дні, тож нині лікарі сподіваються, що найгірше вже позаду.

Захисники без дня

Захисники без дня

Як би хто не ставився до 23 лютого, але поки що ця дата виділена червоним в усіх офіційних українських календарях. А от Тернопільська міська рада вирішила «викреслити» таке свято як радянське, не українське і не патріотичне. У свідомості мас середнього і старшого покоління (навіть якщо більшість і використовує дату винятково як зайвий привід для «гулянки») зробити це не так просто. Тому просвободівська міськрада Тернополя зробила «хід конем»: затверджуючи три місяці тому основні напрями діяльності та заходи культурно–масової роботи на період 2012—2015 років, про таку дату «просто забули».

Розтане, та не переллється

Розтане, та не переллється

Цієї зими випало дуже багато снігу, однак танути він буде повільно, тому фахівці заспокоюють співвітчизників: великого паводку не варто боятися — його не буде. За винятком хіба що Дунаю. «У басейні річки Дунай ситуація, ми вважаємо, буде складною. І під час потепління очікуємо складний розвиток водопілля», — каже директор Департаменту цивільного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій України Василь Квашук. І наголошує: підйом води у Дунаї очікується, як завжди, наприкінці квітня — початку травня. А на справжню весну, за його словами, всім мешканцям країни варто чекати з двадцятих чисел березня.

Водогони бояться весни

Водогони бояться весни

Весна загрожує українцям не тільки надлишком води у вигляді паводків, а й повною її відсутністю — через численні аварії на водогонах на території всієї країни. Причиною таких ексцесів є не стільки зношеність українських водопроводів, як швидке розмерзання криги. Не встигли рятувальники і працівники комунальних служб відремонтувати труби на Вінниччині й Запорожжі, де днями без води залишилися десятки тисяч мешканців, як аналогічна біда спіткала жителів Хмельницького і Львова.

Світло авансом

Світло авансом

Під приводом екстремальних холодів городян змушують сплачувати неіснуючі борги. Тим, хто відмовиться, співробітники обленерго погрожують відмикати електроенергію без попередження.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На захист росiйського вiслюка

На захист росiйського вiслюка

Власник ферми «Диво–віслючок», що в Бахчисарайському районi, Микола Помогалов звернувся до суду Нахімовського району Севастополя з вимогою до лідера Ліберально–демократичної партії Росії, кандидата в президенти РФ Володимира Жириновського публiчно вибачитися за знущання над вiслюком, яке той продемонстрував у своєму передвиборчому відеоролику. Нагадаємо, за задумом авторів, осел символізує Росію, що стоїть на місці, а Жириновський нещадно стьобає його батогом, намагаючись зрушити тварину (читай — країну) з місця. «Віслюк для мене — надзвичайно близька тварина. Найбільше мене обурило, що у ролику знущанням над твариною яскраво виражена пропаганда», — пояснив «УМ» мотиви свого вчинку підприємець Помогалов.

Всі статті рубрики