Бармен — це шкідливо для здоров’я

Бармен — це шкідливо для здоров’я

Законодавчу ініціативу про стовідсоткову заборону куріння в закладах громадського харчування підтримав Сумський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Асоціація барменів». Здавалося, невже бармени можуть протестувати проти того, що нібито приносить прибуток? Утiм ресторатори на засіданні сумського прес–клубу запевнили: заклади навряд чи втратять, а от здобудуть — напевне. Передусім виграє здоров’я їхнiх працівників.

Ще зіграєм на кларнеті і трубі

Ще зіграєм на кларнеті і трубі

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Похоронний марш, який грав у центрі Черкас міський муніципальний оркестр, протестуючи проти ліквідації («УМ» про це розповідала), почули в обласній владі. Відтак в обласному управлінні культури, за дорученням голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, було створено робочу групу, котра мала вивчити ситуацію та запропонувати шляхи для порятунку професійного оркестру.

Замість метро... канати

Замість метро... канати

З ідеєю нового повітряного транспорту до міської влади офіційно звернувся місцевий ентузіаст Юрій Єршов. Свого часу саме з його ініціативи у Дніпропетровську була прокладена перша у Радянському Союзі реверсивна канатна дорога, що з’єднала район парку імені Шевченка на правому березі Дніпра з пляжним Комсомольським (нині — Монастирським) островом. Тепер же Юрій Артемович вирішив «проштовхувати» своє дітище як новий вид міського... транспорту поряд iз маршрутними автобусами, трамваями, тролейбусами чи метро.

«Трубопровід» для осетра

«Трубопровід» для осетра

Тривалі холоди та морози під 20 градусів поставили на межу виживання понад двадцать тисяч рідкісних видів риб, яких вирощують на базі Дніпровського осетрового виробничо–експериментального рибзаводу в Білозерському районі. Як розповів «УМ» його директор Віталій Плугатирьов, водойми підприємства вкрилися товстим шаром криги, що стало перешкодою для проникнення кисню у воду, цю проблему можна усунути, якщо своєчасно робити ополонки.

Всі статті рубрики