«Євро–2012» уже в Черкасах

«Євро–2012» уже в Черкасах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Зимовий фестиваль «Крижталь», який у Черкасах проводять уже п’яту зиму поспіль, припав якраз на люті морози. А його темою стало актуальне нині «Євро­2012». «Щороку відвідую наші фестивалі льодових фігур і скажу, що цьогорічний також видався на славу — чого тільки варті крижані Славек та Славко», — каже «УМ» черкащанка Ірина Гапоненко, котра прийшла на площу за Черкаською облдержадміністрацією, де урочисто відкрили «Крижталь», незважаючи на 20­градусний мороз.

«Світлячки» на дорогах

«Світлячки» на дорогах

Акцію «Поміть себе у темряві» ініціювали співробітники обласної Державтоінспекції. Днями стартувала вона з розташованої фактично на перехресті кількох центральних автомагістралей Полтави загальноосвітньої школи №3. Саме тут інспектори руху спершу провели роз’яснювальні бесіди з п’ятикласниками, роздали їм виготовлені зі світловідбивної тканини стрічки, а потім разом зі школярами вийшли на вулиці, щоб подарувати такі самі «світлячки» перехожим. Діти сприймали згадані презенти як захоплюючу гру, тож охоче прикріплювали ті яскраві стрічечки до своїх ранців і рюкзачків. Та й дорослі після відповідних пояснень не відмовлялися «прикрасити» своєрідною смужкою безпеки власний одяг, портфелі чи сумочки або навіть дитячі візочки. Лише за один такий «вечірній рейд» вулицями Полтави було роздано півтори сотні стрічок зі світловідбивними елементами.

«Гармошки» довели до страйку

«Гармошки» довели до страйку

Як тільки на вулицях Миколаєва з’явилися незвичайні великі автобуси (вони кілька днів безкоштовно катали городян в тестовому режимі), водії «маршруток» оголосили про початок акцій протесту. На їхню думку, 18­метрові старі автобуси, які закупили в Німеччині, відбирають у них заробіток на користь фірми, що підконтрольна Миколаївському міськвиконкому. Адже завдяки підтримці мерії цей транспорт отримає найвигідніші маршрути в місті й зможе перевозити людей удвічі дешевше, аніж мікроавтобуси.

Всі статті рубрики