НОВИНИ ПЛЮС

25.01.2012

Прогноз ВВП

Європейський банк реконструкцiї та розвитку погiршив оцiнку зростання ВВП в Українi у 2012 роцi з 3,5% до 2,5%.

Справа Тимошенко

У найближчі тижні почнеться новий судовий процес над Тимошенко, вважає її захисник Сергій Власенко. «Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, на 12 років», — сказав учора Власенко журналістам біля Качанівської колонії в Харкові, де утримується засуджена екс–Прем’єр.

За словами Власенка, «за дві години слідчий виділив із великої справи щодо «ЄЕСУ» частину обвинувачень, за дві години він висунув обвинувачення, за ці ж дві години він надав «конфіденційне» побачення із захисниками, за ці ж дві години дав час на ознайомлення з постановою про притягнення як обвинувачуваної». Власенко свідчить, що Тимошенко обвинувачують винятково на підставі усних вказівок, які вона нібито давала, — «що 14 років тому, через два роки після того, як вона пішла з «ЄЕСУ», генеральний директор і головний бухгалтер [корпорації] подали декларацію про відшкодування ПДВ. Це роблять усі бізнесмени. ПДВ не відшкодували, але її (Тимошенко) обвинуватили в замаху на державні кошти». «Друге обвинувачення полягає в тому, що 14 років тому головний бухгалтер подала бухгалтерську звітність у податкову, у якій були помилки. Її звинуватили у свідомій фальсифікації фінансової звітності. Питання: до чого тут Тимошенко? Кажуть, вона давала усні вказівки», — зазначає адвокат.

Хорошковський у Вашингтоні

Міністр фінансів Валерій Хорошковський учора прибув у Вашингтон для переговорів із Міжнародним валютним фондом. Передбачається, що делегація обговорить з експертами МВФ перспективи відновлення співробітництва України з фондом.

Янукович у Давосі

Сьогодні починається триденний робочий візит Президента Віктора Януковича до Швейцарської Конфедерації — на Всесвітній економічний форум у Давос. У рамках ВЕФ традиційну, вже восьму, ланч–конференцію проведе український Фонд Пінчука.

Судячи з анонсу, на цьому заході зять Кучми не знайшов для Януковича жодного гідного співрозмовника з числа лідерів інших держав чи вагомих політиків. Дискусію буде забезпечувати колишній президент Польщі Александр Квасьнєвський, також запрошені міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, міністр у європейських справах Туреччини Егемен Багіш, екс–віце–прем’єр Росії Олексій Кудрін.

Нова Конституція

Президент Віктор Янукович в інтерв’ю для спільного проекту «Нью–Йорк таймс» News Service&Syndicate та «Сєгодня Мультимедіа» — альманаху «Україна і світ–2012. Глобальний порядок денний» — вказав на важливість створення в Україні Конституційної асамблеї як органа, що має розробити пропозиції щодо змін до Основного закону.

«Саме Конституційна асамблея покликана внести ці пропозиції і створити таку обстановку під час обговорення конституційної реформи, яка б об’єднувала суспільство на цьому шляху», — сказав глава держави. Він має намір найближчим часом — щойно отримає висновки експертів — підписати указ, яким будуть затверджені план і концепція роботи Конституційної асамблеї.

Відділ кадрів

Член фракції «УДАР» у Київраді Іван Плачков складає з себе депутатські повноваження та зупиняє членство у партії «УДАР» у зв’язку з призначенням головою наглядової ради «Київенерго». Про це повідомила прес–служба партії Віталія Кличка.

Нагадаємо, що Плачков був міністром енергетики за часів Віктора Ющенка, а ПАТ «Київенерго» нещодавно купили структури Ріната Ахметова.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>