НОВИНИ ПЛЮС

24.01.2012

Українського тренера звинувачують у педофілії

48–річного директора хокейної клуб–школи «Дружба–78» (Харків) Івана Правілова заарештували американські правоохоронці, які підозрюють, що під час поїздки до США громадянин нашої держави вчинив дії сексуального характеру щодо 14–річного хлопчика, повідомляє агенція «Франс–пресс». З листопада Іван Правілов тренувався з учнями своєї хокейної школи на катку в Елінкс Парку. «Дружба–78» є багаторазовим чемпіоном України і переможцем багатьох змагань iз хокею. Її випускники виступають за відомі хокейні клуби НХЛ у США та Канаді.

На «Партизанській» евакуація, на Засядька — чергова смерть

На шахті «Партизанська» в місті Антрацит Луганської області сталося задимлення центральної насосної камери. Усі 139 гірників устигли піднятися на поверхню. За повідомленням прес–служби Міністерства надзвичайних ситуацій, жертв та постраждалих немає, на місці НП працюють бригади Держгірпромнагляду.

Водночас на копальні ім. Засядька в Донецьку під час виконання маневрених робіт ударився головою і від отриманих травм загинув на місці машиніст підземного електровоза. Створено спеціальну комісію, яка вивчає обставини смерті гірника.

Бойко спростовує переплату за вишку

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу «Інтер» назвав матеріали у ЗМІ про купівлю бурових вишок замовними — щоб змусити Україну припинити займатися розробкою Чорноморського шельфу. Зокрема, щодо інформації про переплату в 150 мільйонів доларів за бурову вишку, придбану в компанії Highway Investment Processing LLP, Бойко зазначив: «Ми пішли на безпрецедентний факт, ми у відкритому ефірі показали платіжки, куди платив «Нафтогаз», за що. А другу вишку, коли купували, взагалі запросили всіх журналістів і конверти розкривали в їхній присутності. Я вважаю, що публікація має замовний характер, і явно спрямована на те, щоб ми припинили закупівлі бурових і не займалися розвідкою Чорноморського шельфу. Дуже багато зацікавлених осіб».

Вишка Бойка «спливла» на майданчику Януковича

Гелікоптерний майданчик для Президента Віктора Януковича в центрі Києва будує компанія, за якою стоять фірми, що брали участь у закупівлі скандальних бурових вишок для «Чорноморнафтогазу», пише «Дзеркало тижня». Так, за даними видання, гектари під вертолітний майданчик «були виділені не державному підприємству, а маловідомому ТОВ «Амадеус КО», яке найняло субпідрядника «Основа Солсіф». 95% «Амадеус КО» належать британській фірмі Fineroad business LLP (Кардіфф), у списку засновників якої значаться офшорні компанії з Белізу Ireland & Overseas Acquisitions і Milltown Corporate Services. «Саме ці фірми навесні 2011 року продали «Чорноморнафтогазу» першу морську бурильну установку West Juno, більш відому серед читачів під назвою «вишка для Бойка». Тоді для операції була використана інша їхня власність — теж британська Highway Investment Processing», — пише «ДТ».

Одеську ДАІ очолив шваґер Табачника

36–річний підполковник Володимир Недєльський, який є шурином депутата з фракції Партії регіонів, акордеоніста й підприємця Яна Табачника, очолив управління Державтоінспекції в Одеській області, повідомляє «Сєгодня» з посиланням на начальника Головного управління МВС в Одеській області Сергія Рєзникова.

У Південному Судані звільнили українця

Заарештований ще в грудні екіпаж літака Ан–32, серед членів якого був і один український льотчик, вийшов на волю. Як розповів перший секретар посольства Російської Федерації в Республіці Судан Юрій Відакас, навіть після офіційного звільнення ув’язнених влада Південного Судану так і не надала пояснень, за що були затримані льотчики.

«Ассоль» згоріла через «Секрет»

Причиною пожежі на одеському ресторані–кораблі «Ассоль», який згорів 19 січня в районі Аркадії, стало загорання в розташованому поруч нічному клубі «Секрет», повідомляє Центр зв’язків із громадськістю управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Одеській області. Наразі фахівці з’ясовують, що призвело до пожежі в нічному клубі.

Шестеро українців постраждали в ДТП в Угорщині

Дорожньо–транспортна пригода сталася на автошляху в напрямку міста Мішкольц за участю українського мікроавтобуса. Наразі наші співвітчизники перебувають у лікарнях міст Мішкольц та Боршод–Абауй–Земплін, повідомляє Міністерство закордонних справ. На щастя, українці відбулися лише травмами.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>