«Лебедина» гільза

19.01.2012

Відомий у владних кулуарах Закарпаття нездоровою любов’ю до використання вогнепальної зброї молодший спеціаліст І категорії економічного відділу управління майном Ужгородської міськради Михайло Пісняк втратив посаду. А все через чергову необдуману стрілянину, яку на честь старого Нового року влаштував в одній із кав’ярень Ужгорода. Інцидент відбувся 14 січня близько опівночі, коли син банкіра Пісняк разом iз друзями випивав у «PRAVDA–кафе», що на вулиці Льва Толстого.

Вирішивши похизуватися перед приятелями, «мажор» вийняв пістолет і вистрелив. Крім товаришів чиновника, в кафе були бармен, офіціант і власник закладу. Останній відразу ввімкнув яскраве світло і попросив відвідувачів негайно залишити заклад, бо інакше буде змушений викликати міліцію. На це Пісняк, за словами очевидців, почав кричати та хизуватися, що міліції не боїться, а його друг, син начальника ужгородської міліції Івана Цьоки, вирішить усі питання. Власник кафе не переставав наполягати, за що отримав кулаком у груди від Пісняка. Через кілька хвилин п’яна компанія пішла, захопивши з собою гільзу від кулі.

Після інциденту Михайло Пісняк мав серйозну розмову з мером Віктором Погорєловим, після якої його поставили перед фактом звільнення. «Звісно, відповідь на те, чи був Пісняк головним фігурантом у стрілянині у тій кав’ярні, можуть дати лише правоохоронні органи. Але в понеділок уранці, ще до того, як про той випадок стало відомо пресі, міський голова викликав цю особу до себе на розмову, після чого Пісняка звiльнили. Тобто з понеділка він більше не входить до структури Ужгородської міської адміністрації», — повідомила «УМ» прес–секретар міського голови Ужгорода Алла Хаятова.

Прокуратура Закарпаття наразі перевіряє, чи був у діях учасників кримінал. «Відбулося засідання у прокурора області, на якому він сказав на даному етапі не розголошувати ніяких відомостей і нічого не коментувати. Як тільки з’являться нові додаткові деталі, ми одразу повідомимо ЗМІ», — зазначили «УМ» у прес–службі прокуратури Закарпатської області.