РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.01.2012

140 млрд. євро

становить річний грошовий оборот, який контролює італійська мафія. Це дорівнює приблизно 7% ВВП країни, зазначено у доповіді, опублікованій найбільшою італійською асоціацією підприємців Confesercenti.

 

2,5 млн. людей

прийняв торік у Ватикані Папа Бенедикт XVI під час загальних аудієнцій, що свідчить про зростання кількості зустрічей керівництва римо–католицької церкви з парафiянами, повідомляє інформагенція «Зеніт».

 

1 млн. доларів

заплатив невідомий покупець на американському аукціоні за мідну монету номіналом в один цент, датовану 1793 роком, повідомляє ТСН.

 

885 тис. квитків

придбали пасажири залізничного транспорту через систему бронювання та продажу проїзних документів у мережi інтернет, повідомляє Міністерство інфраструктури.

 

11 тис. туристів

відвідали Києво–Печерський історико–культурний заповідник упродовж трьох днів Нового року, а співробітники заповідника з 1 по 3 січня 2012 року провели майже 70 екскурсій.

 

615 колядників

одночасно виконували колядку «Нова радість стала» в селі Вижниця, встановивши таким чином рекорд України, повідомляє Чернівецька облдержадміністрація.

 

70% європейських веб–сайтів,

які надають споживчі кредити, порушують законодавство Євросоюзу, заявив комісар ЄС iз питань захисту прав споживачів Джон Даллі.

 

66% американців

вважають: найбільші суперечності в країні виникають між багатими та бідними. А 30% переконані, що класовий конфлікт стає «вкрай жорстким», констатує американський Дослідний центр П’ю.

 

43% українців

почуваються щасливими, ще 14% — навпаки, а 37% зазначили, що не вважають себе ані щасливими, ані нещасними, дослiдив Київський міжнародний інститут соціології.

 

17 потягів

щодня курсуватимуть між Україною та Польщею під час проведення Євро–2012, заявив директор Польських залізничних комунікацій Януш Малиновський.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>