Станемо за Україну!

12.01.2012

Пане Президенте! Ви давали обiтницю на Бiблiї як гарант усiх українцiв, а їх бiльше половини вiд усiх разом узятих нацiональностей, якi проживають на територiї України. Дозвольте публiчно поставити Вам ось цi, найбiльш болючi, запитання.

Чому Ви незаконно продовжили базування Чорноморського флоту (себто iноземної воєнної бази Росiї) в Українi, а так лицемiрно протестували проти вступу в НАТО?

Чому Ви i Вашi однодумцi (Партiя регiонiв) пiдступно i масштабно в час виборiв (i не тiльки) порушуєте питання про другу державну мову (росiйську) в Українi, при цьому замовчуючи фактичнi проблеми української мови як державної?

Пане Президенте! Ясно як день, що за вашої влади ведеться шалена русифiкацiя України: засилля росiйськомовних книжок, газетних видань, майже все телебачення, iндустрiя розваг для молодi — росiйськомовнi. Мiнiстр освiти, молодi i спорту Д. Табачник — ось ваша проросiйська вiзитка.

Чому Ви не розумiєте, що переписування iсторiї України вашим мiнiстром на догоду Росiї таке ж короткочасне, як i безглузде? Правдива iсторiя рано чи пiзно спливе нагору, а Вас очорнить.

Чому Голодомор українцiв Ви охарактеризували як Голодомор у СРСР. Але данi свiтового спiвтовариства, рiвно ж як українського, очевидцiв, якi пережили цей нелюдський жах, кiлькiсть убiєнних голодом та архiви достеменно довели, це — геноцид українського народу.

Сучасна Україна на базi фактичних iсторичних даних висвiтлює своє минуле, своїх героїв, якi вiддавали життя (визвольнi рухи, самостiйники, УПА), за Україну, якою Ви зараз правите. Замiсть висловити їм вдячнiсть, Ви навiть не бажаєте їх пом’янути на догоду Компартiї Симоненка. Ви добре знаєте, що Компартiя України, якою Ви пiдперли свої шати в коалiцiї, є спадкоємицею КПРС. Її дiї i фарисейська демагогiя спрямованi на невизнання України. І це очевидно. Пане Президенте! Зробiть iсторичний крок. Вдруге, але по–справжньому заборонiть дiяльнiсть цiєї ненависницької партiї, яка впродовж 73 рокiв душила український народ.

Прийнятий Закон про iнтеграцiю в євроструктури Вами не належно виконується, а всiляко гальмується. А що вартують вашi озирання на Росiю при приєднаннi до НАТО, що не несе нiякої справжньої небезпеки для народу Росiї (а iнакше вiйна), а хто хоче вiйни? Для українцiв НАТО — це парасолька, яка налiчує 27 країн свiту в цiй структурi i буде пересторогою вiд усiляких зовнiшнiх зазiхань. І не бiльше. При членствi в цiй органiзацiї нас усi поважатимуть, хочу Вас запевнити, що Росiя — в першу чергу.

Пане Президенте України! Тут я не запитую про Вашi очевиднi, а подекуди антиукраїнськi, дiї: малi зарплати, жалюгiднi пенсiї, якi ведуть до прискореного вимирання населення, вбивства журналiстiв, бiзнесменiв та iнтелiгенцiї, корупцiю та запихання в клiтку української свободи зразка 2004 р. та багато–багато iншого. Але запевняю Вас, що писав я цi рядки вiд щирого серця, без краплi нелюбовi до будь–кого. Бо у свої 66 рокiв я не в змозi сприймати сучасне українське життя таким, яким воно є. Думаю, що таких мiльйони. Але за Україну ми готовi стати на захист у рiзний спосiб.

Пане Президенте i вашi «регiони», знайте, колись i Рим упав, а ви, дорвавшись до влади, Україну плюндруєте без тями, ще й Рим для себе будуєте щодня.

О Господи, в цей грiшний час дай розуму нашим поводирям i простому народу. Вiдверни всякi бiди: землетруси, повенi, катастрофи, буревiї та потеплiння. Дай нам розумiння, що ти нас лише попереджаєш.

Петро ЯРЕМУС,
пенсiонер,
член церковного братства церкви св. Петра i Павла,
член районного товариства «Просвiта»
с. Заверешиця,
Городоцький район,
Львiвська область
  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>