Грант для «Руської Поляни»

11.01.2012

Грант посольства США в Україні в сумі 2 мільйони 53 тисячі гривень виграв Черкаський обласний санаторій «Руська Поляна». Ці кошти уже спрямовані для проведення капітального ремонту одного з лікувальних корпусів цього закладу. «Ми завершили зовнішні роботи — перекрили дах металочерепицею, утеплили, поштукатурили та пофарбували стіни. Також встановили сучасні енергозберігаючі вікна та двері, обладнали пандус», — розповідає «УМ» головний лікар санаторію Леонід Лащенко.

За його словами, у лікувальному корпусі, розрахованому на 40 ліжок, замінено електромережу, системи опалення, водопостачання та водовідведення. Нині йдуть опоряджувальні роботи. До ювілею — а в нинішньому році цей оздоровчий заклад святкуватиме своє 55–річчя — капітальний ремонт буде закінчено.

До речі, оновлений корпус санаторію обставили сотнею ліжок французького виробництва з сучасними ортопедичними матрацами — про це подбав ротарі клуб «Черкаси Центр». А Черкаський обласний фонд «Діти Чорнобиля» надав комплект парт та стільців, якими буде обладнано три навчальні класи. «Ліжка нам поставили із Франції, парти — з Німеччини, ремонт фінансують США, але ми запрошуємо й чекаємо наших українських благодійників, котрі могли б допомогти нам із тумбочками, шафами, телевізорами, комп’ютерами, спортивними та ігровими майданчиками. Напишіть, може, хтось і відгукнеться», — зазначає головний лікар.