Йшла, впала, отямилася — гіпс

Йшла, впала, отямилася — гіпс

Безпрецедентний судовий позов до комунальників розглядають у Черкасах. Місцева жителька — 65–річна Тетяна Бойцова — виносила сміття і посунулася на щебені, яким було засипано місце ремонту тепломереж, та зламала ногу в двох місцях. Компенсацію за фізичну та моральну шкоду вона оцінила у 50 тисяч гривень.

ЗаШОРений Нікополь

ЗаШОРений Нікополь

З Нікополем Осипа Шора пов’язує тільки те, що він тут народився. Бо після смерті батька, коли був ще зовсім маленьким, мати з ним та його братом переїхала до Одеси. Саме в Південній Пальмірі Осип Шор і досяг своїх найбільших життєвих висот — став інспектором карного розшуку, працював у ЧК, боровся з бандою Япончика. А ще він був чудовим майстром захоплюючих розповідей про свої авантюрні пригоди. Ці оповідки дуже подобалися його другу — письменнику Валентину Катаєву, від якого про походеньки Осипа Шора дізналися Ілля Ільф і Євген Петров. Так з’явився нетлінний образ Остапа Бендера.

Переходимо на картки

Переходимо на картки

Із нового року в обласному центрі починається реалізація пілотного проекту під назвою «Соціальна картка тернополянина», суть якого — автоматизувати систему надання та обліку пільг у транспортній, торговельній, комунальній та інших сферах. За задумом, введення таких карток мусить посприяти налагодженню адресного перерахування усіх видів соціальних виплат, ефективному застосуванню соцзнижок у сфері торгівлі та послуг, цільовому використанню компенсацій тощо. «Ми пропонуємо створити соціальну картку, через яку будуть проводитись і оплата за проїзд у громадському транспорті, і розрахунки у торговельних закладах, і обслуговування у Фонді соціального страхування та соціального захисту», — повідомив журналістам міський голова Сергій Надал.

Всі статті рубрики