На Януковича чекає «апостол»

28.12.2011
На Януковича чекає «апостол»

Олександрі Кужель — колишній голові Держкомпідприємництва — не позичати амбіцій. Вона намагалася зробити кар’єру в «Сильній Україні» Сергія Тігіпка, а тепер вирушила у самостійний похід. Демарш пані Олександри пов’язаний із наміром Тігіпка об’єднатися з Партією регіонів. Хоча цей союз відкладається, Кужель спалила мости й відновлювати їх не збирається. Ба, більше, вона заявила про намір балотуватися в президенти.

Свою політичну мету Кужель малює досить абстрактно — «прийти до влади». Екс–заступник голови партії «Сильна Україна» вважає, що українська політика стала заручником «двох Я», чомусь не згадуючи в цьому контексті про Юлію Тимошенко. «Я прийняла рішення, бо я більш професійна, ніж Янукович і Яценюк — два кандидати, які йдуть, і навіть за тих, хто з’явиться. Якщо з’явиться достойний — можу й не піти. А наразі я бачу, що не з’являються, — є лише два Я», — заявила амбітна діячка в інтерв’ю кримському телеканалу АТР.

Характеризуючи ситуацію в Україні, пані Кужель провела паралелі з епохою, відображеною у Біблії. «Я подивилася Біблію: в Україні нічого нового не відбувається — все практично те саме — феодали, раби, та сама площа, яка може розіп’яти», — зауважила колишня соратниця Тігіпка. При цьому вона назвала себе «апостолом».

Із такою риторикою Кужель починає сприйматися в опозиційному середовищі. Так, Юрій Луценко в черговому зверненні з–за ґрат заявив, що опозиція має йти на вибори єдиним фронтом із «достойними авторитетами», в числі яких згадав Кужель поряд із Брюховецьким, Андруховичем, Мариновичем та ін.

 

СПРОТИВ ОПОРУ

Днями Державна реєстраційна служба відмовила в легалізації всеукраїнської громадської організації «Громадянський опір», створеної Олександрою Кужель. Причина, зазначена в офіційній відмові, — «основна мета діяльності організації не узгоджується з законом про об’єднання громадян, яким установлено, що громадська організація є об’єднанням громадян для задоволення і захисту своїх законних інтересів».

«В Україні право на існування, мабуть, мають лише громадські організації «Кедр» (адреса прописки — «Межигір’я»), які одержують майже дев’ять тисяч гектарів заповідної землі у Великій Алушті», — прокоментувала Кужель на власній сторінці у Facebook.