«Значить, я на правильному шляху!»

22.12.2011
«Значить, я на правильному шляху!»

Андрiй Шевченко. (Фото з сайту starogit.do.am.)

Партія регіонів іні­ціює оголошення недовіри голові парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, БЮТівцю Андрієвi Шевченку. Цю інформацію «УМ» підтвердив сам народний депутат. За його словами, членiв комітету було попереджено й зорієнтовано на оголошення недовіри голові на найближче засідання.

Учора пан Шевченко ініціював таке засідання свого комiтету, але з іншим порядком денним. Утім воно так і не відбулося: з 11 членів комітету на засідання прийшли четверо. Не з’явилися саме «регіонали»: перший заступник голови комітету Олена Бондаренко (у разі відставки Шевченка саме вона виконуватиме обов’язки голови) та скандально відомий нардеп Володимир Ландік.

«За моєю інформацією, колеги з Партії регіонів ініціюватимуть засідання нашого комітету в четвер, — зазначив у коментарі «УМ» Андрій Шевченко. — Поки що ми працюємо без змін, але якщо моя відставка шляхом оголошення недовіри таки відбудеться, я вважатиму це найкращим підтвердженням того, що я перебуваю на правильному шляху».

Голова Комітету ВР iз питань свободи слова та інформації бачить дві причини таких кадрових ініціатив «регіоналів». Перша — політична, пов’язана з наближенням парламентських виборів. «Ймовірно, посада голови комітету має якусь вагу для більшості через це», — каже Андрій Шевченко. Й додає, що на останніх засіданнях комітет обговорював резонансні події: вбивства журналістів у Києві та Стаханові, ситуації, пов’язані з тиском на колективи окремих видань тощо. А це може не подобатися владі.

Іншу причину Шевченко пов’язує з тютюновим лобі у парламенті. Так, три місяці тому Верховна Рада проголосувала за Закон «Про заборону реклами тютюну», але він досі (!) не набув чинності. «Як ми розуміємо, за цією темою стоять лобістські інтереси, і позиція комітету теж може не подобатись, — підкреслює депутат.