По шапці від Осадчої

По шапці від Осадчої

Уже не перший тиждень більшість телевізійників готує глядачам телеподарунки до новорічної ялинки. Профі світських тусовок Катерина Осадча презентує у перший день уже наступного року бурлеск–карнавал, де роздаватимуть від редакції «Світського життя» та продюсерського центру Final Cut Media нову премію — «Золотий капелюх». Власне дійство уже відбулося у бальній залі готелю InterContinental Kiev і «по шапці» вже отримали зірки та політики за найскандальніші та найризикованіші вчинки року.

Самвидав сам зібрав

Самвидав сам зібрав

Днями посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас представив громадськості архів макетів «антирадянських» газет, які активісти українського визвольного руху у 80–х роках нелегально друкували в Литві й перевозили в Україну. Архів належить саме пану Вайтекунасу, який зберіг макети ще з 1988—91 років, iз часу, коли працював у вільнюському Інституті фізики, де з допомогою копіювальних апаратів розмножували заборонені видання. Газети «Донецкий вестник», «Вибір», «Просвіта», «Українська справа», «Вільна Україна», «Деснянські хвилі» та багатьох інших — пожовклі аркушi, малюнки зроблено тушшю, тексти статей переважно набрані на машинці з російськими літерами, тож замість «і» стоїть «1», а замість апострофа — лапки. У статтях розповідається про діяльність «Просвіти», Української Гельсінської групи, простежується в деталях, як постав Народний рух України за перебудову. Тут же надруковано замовчувані в офіційній пресі відомості про Чорнобильську трагедію та діяльність КДБ.

Молодійте у вальсі!

Молодійте у вальсі!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

30 грудня о 12.20 на Першому Національному відбудеться новорічний випуск єдиної в українському медіа–просторі програми для людей старшого віку «Надвечір’я».

Цього разу Надвечірній театр виїжджає на умовні гастролі. Незмінна ведуча програми Тамара Щербатюк запросила до студії постійних глядачів — друзів «Надвечір’я», щоб разом iз ними відсвяткувати Новий рік. І згадати молодість, дитинство.

Всі статті рубрики