Сумний Миколай

Сумний Миколай

Ось уже рік як дата 19 грудня викликає в білорусів зовсім не святкові асоціації. Рік тому на День святого Миколая в Мінську жорстоко розігнали демонстрацію опозиції за чесні вибори. Найактивніших учасників мітингу, які одразу після голосування прийшли на Жовтневу площу столиці, засудили до різних термінів ув’язнення. Серед політв’язнів опинилися й кілька кандидатів у президенти, які опонували чинному главі держави Олександру Лукашенку.

Обламані пера

Обламані пера

Упродовж 2011 року в світі загинуло щонайменше 106 журналістів. Понад 20 із них втратили життя під час висвітлення подій із повстань в арабських країнах, повідомляє організація зі штаб–квартирою в Женеві Press Emblem Campaign (PEC). Ще понад сто журналістів зазнали нападів, залякувань, арештів та поранень у країнах цього регіону: Єгипті, Лівії, Сирії, Тунісі та Ємені. А найбільш небезпечним, судячи зі звіту РЕС, фах журналіста є у Мексиці та Пакистані. У першій із цих країн впродовж року загинуло 12 журналістів, проте насправді ця цифра може бути значно більшою — у Мексиці, охопленій війною між наркомафією й урядовими військами, а також між різними мафіозними кланами, журналісти часто просто зникають безвісти. Щодо Пакистану, то там цього року загинуло 11 представників мас–медіа, більшість із яких працювали поблизу кордону з Афганістаном. У Лівії та Іраку, які поділили третю сходинку, вбито по 7 журналістів.

Що після «гудбай»?

Що після «гудбай»?

Як і передбачали міжнародні оглядачі, виведення американських військ з Іраку ускладнило внутрішню ситуацію ще більше, ніж їх присутність. Уже наступного дня після того, як з території країни вийшли останні військовослужбовці США, судові органи Іраку видали ордер на арешт віце–президента країни Таріка Хашемі. Як пояснили в МВС, охоронці віце–президента вказали на його причетність до терактів, зокрема вбивств та замахів на деяких урядовців і силовиків.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики