Дід Мороз iз планшетним комп’ютером

21.12.2011
Дід Мороз iз планшетним комп’ютером

Американський кінематограф кожне Різдво відзначає черговим тематичним мультфільмом. Цього разу це «Різдвяний порятунок» («Секретна служба Санта Клауса»), режисерський дебют Сари Сміт. Під час «проби пера» пані Сміт вирішила особливо не ризикувати і, слідуючи останній моді, коли в анімаційній стрічці обов’язково є комедійний збірний персонаж, заполонила екран величезною кількістю ельфів. Ці милі створіння віддані Санта Клаусу і виконують роль своєрідного спецназу, що має встигнути рознести два мільярди подарунків за одну ніч. Питання, як Санті вдається обійти стількох малюків за одну ніч, у цьому мультику є головним.

Традиційно як для 3D на нас чекають різноманітні прольоти в повітрі через різні перешкоди та «жбурляння» різними предметами у глядача. Єдина відміна цього разу — у фільмі американський «Дід Мороз» — не безсмертна істота, а людина з клану Санта Клаусів, де батько передає «посаду» своєму сину. З цього й починається фільм, а інтриги йому додає те, що синів два. Також ми побачимо, що прогрес не оминув і Полярний полюс, тому в своїх мандрах улюблений дитячий персонаж використовує новітню техніку та планшетні комп’ютери.

Загалом це досить добра історія про те, що прогрес та нова техніка — не завжди краще за перевірені часом речі, що необхідно все доводити до кінця та завжди треба вміти ставити себе на місце іншого, щоб зрозуміти його емоції. Історія, розрахована як на дітей, так і на дорослих, виходить в український прокат 22 грудня.