«Бо ж така добра людина...»

15.12.2011

Чергове засідання Першотравневого районного суду Чернівців, який розглядає кримінальну справу про побиття рибалок у Заставнівському районі, відзначилося нелогічним, утім прогнозованим поворотом подій. «УМ» уже писала, що за головного героя цієї кримінальної історії — екс–голову Заставнівської райдержадміністрації — заступився місцевий владика Онуфрій.

Тепер головуючий суддя Ігор Іщенко повідомив, що до суду на підтримку Михайла Бойчука та його родини звернулося ще й 1355 мешканців Заставни, які характеризують колишнього голову як доброго господарника та добродійника: він, на думку односельчан, людина добра і завжди допомагав малозахищеним землякам. Тож вони просять суд узяти до уваги такі добрі слова і думки земляків. Аналогічне звернення суд отримав і від мешканців села Репужинці Заставнівського району. Там також вважають Бойчука людиною високих моральних якостей. Суд узяв до уваги обидва листи і дав тиждень підсудним та державному обвинувачувачу для підготовки до судових дебатів.

Але родзинкою засідання Феміди стали оприлюднені суддею нотаріально завірені заяви самих потерпілих, які повідомляють, що жодних претензій до підсудних не мають. Останні нібито відшкодували рибалкам завдані збитки. Такий перебіг подій дехто передбачав чи не одразу після здійснення злочину ще в квітні.