Європу образив. А батьківщину захистив?

Європу образив. А батьківщину захистив?

Політичним підсумком дводенного саміту Європейського Союзу, що завершився 9 грудня в Брюсселі, стала перемога франко–німецького дуету Ніколя Саркозі та Ангели Меркель. Ця «солодка парочка», яку в Європі через частоту зустрічей охрестили Меркозі, таки відстояла свій план виходу з європейської боргової кризи. Хоча радість перемоги Парижа й Берліна затьмарив демарш Лондона: прем’єр–міністр Великої Британії Девід Камерон заблокував спільну пропозицію Франції та Німеччини про внесення поправок до установчих документів ЄС, оскільки вони «не відповідають національним інтересам» його країни.

...І відвернули «помаранчеву загрозу»

...І відвернули «помаранчеву загрозу»

Театральний майдан Цхінвалі спорожнів. На заклик Алли Джиоєвої — екс–кандидатки в президенти Південної Осетії — її прихильники, які два тижні мітингували на площі, вчора повністю згорнули наметове містечко й розійшлися. Нагадаємо, сотні людей вийшли на безстрокову акцію протесту після того, як Верховний суд невизнаної міжнародною спільнотою республіки скасував результати президентських виборів, на яких опозиціонерка Джиоєва впевнено перемогла прокремлівського кандидата Анатолія Бібілова, і заборонив їй брати участь у повторному голосуванні 25 березня наступного року.

Градусник для атмосфери

Градусник для атмосфери

Двотижнева кліматична конференція ООН, що проходила в Дурбані (Південно–Африканська Республіка), завершилася на 36 годин пізніше від запланованого. Лише під ранок минулої неділі учасникам саміту таки вдалося досягнути згоди щодо головного питання: розробки дорожньої карти для створення до 2015 року нової глобальної кліматичної угоди на зміну Кіотському протоколу. Дорожня карта — це пакет документів, який, згідно з рішенням конференції, матиме юридично зобов’язуючу силу для всіх країн світу. На цьому наполіг Євросоюз. Найскладніше було переконати в необхідності підписання обов’язкового для виконання пакету документів найбільших світових забруднювачів атмосфери двоокисом вуглецю: США, Китай та Індію.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Третя» сила

«Третя» сила

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перші вибори на альтернативній основі в невизнаному Придністров’ї дали сенсаційний результат: і дійсний президент невизнаної республіки Ігор Смирнов, і «кандидат Кремля» Анатолій Камінський поступилися 43–річному Євгену Шевчуку, який зробив ставку на особисті зустрічі з виборцями.

Біла гвардія

Біла гвардія

Мітинг 10 грудня у Москві, на який зібралося, за різними оцінками, від 40 до 80 тисяч незгодних, став світовою сенсацією. «Опізнавальною» ознакою стала біла стрічка — символіка протесту. Виявилося, росіяни не заснули, відклавши надію «встрєпєнуться» лише по закінченні довічного царювання Путіна.

Всі статті рубрики