«Фукусіма–2» над Чорним морем

«Фукусіма–2» над Чорним морем

Уряд Туреччини має намір у співпраці з Японією побудувати свою першу атомну електростанцію у місті Сіноп на узбережжі Чорного моря, повідомляє ІТАР–ТАКС. «Ми хочемо, щоб її будувала японська компанія з використанням японських технологій», — заявив учора в інтерв’ю японській інформагенції «Кіодо» віце–прем’єр Туреччини Алі Бабаджан. Він висловився за найшвидше відновлення переговорів щодо цього проекту, які розпочалися ще наприкінці минулого року, але були перервані після аварії на японській АЕС «Фукусіма–1» у березнi. За даними з японських джерел, інтерес до підписання контракту з турками виявляє машинобудівна компанія «Міцубісі хеві індастріз».

Союз непорушний?

Союз непорушний?

Під час позавчорашньої зустрічі у Парижі президент Франції Нiколя Саркозi та канцлер Німеччини Ангела Меркель узгодили низку пропозицiй iз радикального реформування Євросоюзу та зміцнення зони євро. Їхнi рекомендації будуть подані на розгляд саміту ЄС, який відбудеться 8–9 грудня. Суть пропозицiй така. 17 країн, які на цей час утворюють зону євро, мають до березня 2012 року підписати нову угоду. Цей союз у Союзi буде відкритий для приєднання до нього інших країн. Дефіцит бюджету країн нового об’єднання не може перевищувати три відсотки від ВВП. У разі недотримання цієї норми країна–порушник буде каратися. Також буде зменшено можливість для кожної окремої країни нарощувати борги. У законодавство всіх країн зони євро повинно бути внесене так зване золоте правило, тобто засади утримання в рамках бюджетного балансу цієї країни.

Під сонячним вітрилом

Під сонячним вітрилом

MS Turanor PlanetSolar — така повна назва корабля на сонячних батареях, який розробили швейцарськi вченi, а виготовили на судноверфі в німецькому місті Кіль. Перед словами «Сонячна планета» у назві корабля міститься слово Turanor, яке запозичене з футуристичної саги письменника–фантаста Толкієна «Володар кілець» і означає «сила сонця» та «перемога». Після кількамісячного періоду обкатки судно 27 вересня 2010 року стартувало з порту Монако у кругосвітню подорож. Прес–служба проекту «Сонячна планета», яка міститься у швейцарському місті Івердон, днями інформувала «УМ», що катамаран першу річницю своєї навколосвітньої подорожі зустрів у Сінгапурі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики