Макіївський подвійний

30.11.2011

Нового главу кримського уряду обрали керівником республіканської організації правлячої Партії регіонів. Довіру Анатолію Могильову партійці засвідчили (а спробували б вони вчинити інакше!) вчора на так званому третьому етапі 16–ї конференції місцевого осередку ПР. «За» проголосували геть усі 411 делегатів зібрання в російському академічному драмтеатрі ім. Горького в Сімферополі. «Представляв» кримчанам Могильова сам заступник голови Партії регіонів Володимир Рибак.

Відбулося те, що прогнозували політологи. Мовляв, «макіївські» ні з ким не збираються ділитися владою в Криму. Очільником ПР і Радміну в автономії був покійний Василь Джарти, а тепер таке саме поєднання посад успадкував інший висуванець Макіївки.

Нагадаємо, Анатолій Могильов, який прибув в АРК після звільнення з посади міністра внутрішніх справ, — не новачок у Криму та місцевому осередку ПР. Свого часу він очолював тут управління МВС, був керівником виборчого штабу Партії регіонів. Тепер місія Могильова — забезпечити «регіоналам» результат на наступних парламентських виборах.

У його руках на півострові сьогодні все — всебічна підтримка гаранта Конституції (як сказав учора Могильов, Янукович погоджується навіть на розширення повноважень автономії), адміністративні та партійні батоги й пряники. І пан Могильов уже «поганяє». Під «оптимізацію» минулого тижня потрапила віце–прем’єр Катерина Юрченко. Причому саме тоді, коли на чолі кримської офіційної делегації «вибивала» в Китаї інвестиції для АРК.

Захиталися крісла й під іншими урядовцями з місцевих. «Завтра життя висуне якісь нові вимоги, нові виклики зробить нам. Доведеться на них реагувати. Можливо, деякими штатними змінами», — пояснив Могильов на прес–конференції.