Гостювали у хасидів

29.11.2011

Після святкування хасидами іудейського Нового року Рош–га–Шана біля могили цадика Нахмана в Умані міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков запросив у свою країну делегацію з Черкащини. Результати цієї поїздки, а групу черкащан очолив «губернатор» області Сергій Тулуб, виявилися доволі результативними.

«Стосовно розвитку транспортної інфраструктури, є домовленість iз президентом ізраїльської авіакомпанії «Ель–Аль» про налагодження прямого авіасполучення її літаками до Черкаського міжнародного аеропорту, щоб наступного року розпочати пасажирські перевезення з Ізраїлю», – розповіли «УМ» у прес–службі Черкаської облдержадміністрації. Тож уже незабаром фахівці цієї компанії прибудуть на Черкащину, щоб вивчити ситуацію, зокрема й можливості злітної смуги в самій Умані, що існує на колишньому військовому аеродромі.

Очільник Черкащини та міністр туризму Ізраїлю підписали меморандум про співпрацю, в якому йдеться про створення в Умані, на період паломництва прочан, посольського пункту та організації правоохоронної підтримки.  Міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков пообіцяв черкащанам особисто приїхати в область із групою бізнесменів–інвесторів і на місці ознайомитися з конкретними інвестиційними проектами та розпочати роботу. Йдеться про розвиток медицини на Черкащині, проблеми з водопостачанням та будівництво сміттєзвалищ.

Окрім цього, під час зустрічі з Патріархом Теофілом ІІІ Святого Граду Єрусалима та всієї Палестини Сергій Тулуб  звернувся з проханням про направлення єрусалимських християнських святинь до Черкащини. Сторони домовилися обговорити це питання за сприяння посольства України в Ізраїлі й визначити конкретні терміни прибуття святинь.