«Нобель» за фальсифікації

«Нобель» за фальсифікації

Президент Ліберії Еллен Джонсон–Серліф, лауреатка цьогорічної Нобелівської премії миру, керуватиме своєю країною й надалі. Національна виборча комісія Ліберії оголосила офіційні підсумки другого туру президентських виборів, що відбувся 8 листопада: чинна глава держави набрала 90,7% голосів виборців. Хоча насправді голосування було безальтернативним, оскільки лідер ліберійської опозиції, дипломат Уїнстон Тубмаво, на знак протесту проти фальсифікації результатів голосування в першому турі відмовився брати участь у другому.

Далеко за хмари, подалі від світу

Далеко за хмари, подалі від світу

Національне агентство США з аеронавтики та досліджень космічного простору (НАСА) оголосило набір у загін астронавтів, яким належить досліджувати далекий космос. Прийом заяв від охочих долучитися до нових програм НАСА триватиме до 27 січня наступного року. Результати конкурсу, під час якого претенденти, зокрема, проходитимуть співбесіди з фахівцями космічної галузі та психологами і медобстеження, буде оголошено 2013–го.

Скраплене сонце

Скраплене сонце

На аукціоні «Сотбіз» у Женеві позавчора пішов з молотка найбільший у світі жовтий діамант із поетичною назвою «Крапля сонця». Діаманти саме жовтого забарвлення вважаються найбільш шляхетними. Камінь вагою 110.03 карата та найвищої для діамантів градації прозорості придбав за рекордну суму в 11.28 млн. швейцарських франків (12.36 млн. доларів США) анонімний приватний покупець. Як повідомляє портал новин swissinfo.ch, камінь, знайдений торік у Південно–Африканській Республіці, виставила на продаж ювелірна фірма з Нью–Йорка Cora International, яка здійснила його огранку. 

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики