Почистили вуха владі

17.11.2011

Черкаська об’єднана опозиція винесла на Соборну площу, навпроти облдержадміністрації, велике намальоване вухо з написом «Пачую кожного» й заходилася чистити його ватними паличками. Акцію назвали «Вухо влади».

«Політикою влади незадоволені підприємці, пенсіонери, незадоволена й молодь. Цією акцією ми хочемо донести позицію молоді до Президента, який казав на виборах, що «почує кожного». На жаль, тепер він нікого не чує — мабуть, йому щось заважає. Тому ми й вирішили почистити ці вуха», — пояснює прессекретар обласної організації «Фронт змін» Аліна Шкільнюк.

Під час акції її учасники витягували з «вуха» годинник, автомобіль, літак, яхту та хатинку і констатували, що така пристрасть українських високопосадовців до розкоші засліпила їм очі та забила вуха, тому вони й не чують народу.

«Вуха влади забиті вертолітними майданчиками, золотими унітазами та «Межигір’ям», — обурено каже Леонід Даценко, координатор опозиційних сил Черкащини. Він і заніс до обласної адміністрації миску з вареною локшиною — сказав, що нею влада обвішала народу вуха, а черкаський «губернатор» Сергій Тулуб мав би поділитися локшиною з Президентом Віктором Януковичем.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Хмельницькому під час регіонального мітингу підприємців учора сталися сутички між активістами Партії регіонів та учасниками акції. За повідомленням агенції УНІАН, близько тисячі прихильників «Регіонів» прийшли на тритисячний мітинг підприємців і почали скандувати гасла: «Янукович — наш Президент!», «Губернатор» Ядуха — наш патріот!», також вони тримали відповідні транспаранти. У відповідь підприємці вигукували: «Яничари — геть!», намагалися застосувати до «синіх» фізичну силу і закидали «регіоналів» яйцями. Супротивників намагалися розмежувати близько 60 правоохоронців.

* * *

На акції протесту в Харкові вчора ситуативно об’єдналися представники БЮТ, ВО «Свобода» та Компартії. Представники цих політичних сил пікетували будівлю міськради, долучивши також активістів громадських організацій — загалом понад сто осіб. Як повідомив харківський портал «057.ua», учасники акції вимагали публічного звіту про діяльність Геннадія Кернеса на посаді міського голови. Особливо мітингувальників цікавить вартість ремонту зали міської ради і лавок на станції метро «Олексіївська», на що було списано зайві сотні тисяч гривень.