Велика депутатська стіна

17.11.2011

Народні депутати мали шанс на рівні закону заборонити огородження парканами органів державної влади. Відповідний проект зареєстрував у Верховній Раді Арсеній Яценюк. Учора, в «опозиційний день», цей документ пропонувалося внести до порядку денного. Проте за його розгляд проголосували лише 80 депутатів. Попри те, що напередодні представники різних фракцій висловлювалися проти горезвісної загорожі, яка не дозволяє пікетникам перебувати на площі біля парламенту.

Як повідомляла «УМ», у суботунеділю металевий паркан спорудили знову — втретє за осінь, зварили і зміцнили бетоном. Тепер біля огорожі постійно чергують міліціонери. А в сесійні дні в закапелках Маріїнського парку чергують цілі автобуси з правоохоронцями — очевидно, аби «підтримати» паркан. Який насправді споруджений незаконно. Низка мас­медіа і навіть дехто з депутатів пішли шляхом «УМ»: надіслали запити в Київську та Печерську адміністрації, Київблагоустрій. І отримали ті самі відповіді, що й наша газета два місяці тому: міська влада не володіє інформацією про виконавців робіт зі спорудження паркану; Київблагоустрій не видавав спеціального дозволу, парламент до огорожі теж не причетний.

 

ПРИНАГІДНО

Учора парламент міг розглянути ще один цікавий проект — про заборону перекриття руху на вулицях при проїзді Президента, Прем’єра та Голови ВР. Та й цей проект «прокотили». Представники більшості нагадали авторові, Арсенiю Яценюку, що свого часу, будучи спікером, він теж перекривав вулиці.