Лупайте сей паркан!

15.11.2011
Лупайте сей паркан!

Біля парламенту вже втретє встановили зламану огорожу. (Фото Юрія САПОЖНІКОВА.)

Старенький анекдот про українця та росіянина, які зловили Золоту Рибку, можна переробити на новий лад — про народного депутата та пересічного громадянина. Висловлюючи побажання Рибці, депутат попросить: «Обнеси парламент великою та міцною загорожею». А простолюдин скаже: «А тепер заливай бетоном!..»

Жарти жартами, а скандальний «нічийний» паркан біля Верховної Ради поставили знову і зміцнили бетоном. Працівники фірми, котра рихтувала фундамент, пояснили: така загорожа довше стоятиме. При цьому вони відмовлялися показати дозвільну документацію або назвати замовника.

Будівельники, зокрема, відмовилися спілкуватися з народним депутатом Наталією Королевською. Пізно ввечері Королевська проїжджала повз парламент і побачила зварювальників, які «чаклували» над загорожею. «Зупинилася, спитала, хто вони й за чиєю вказівкою зміцнюють паркан. Зварювальники розбіглися. Я викликала міліціонера з ВР, поставила ті ж питання. Він також нічого не знав», — обурилася Королевська на своїй сторінці у Facebook.

Відзначимо, що це вже друга «реконструкція» високої металевої загорожі, встановленої на межі Маріїнського парку та площі Конституції. Паркан, споруджений перед відкриттям цієї сесії ВР, уже двічі ламали протестувальники.

Попри те що будівельні роботи розгортаються під парламентом чи не щотижня, Володимир Литвин досі запевняє, що ВР не причетна до зведення загорожі. «Ні я, ні апарат Верховної Ради не маємо до цього відношення. Це не територія Верховної Ради. Ви мене ще примусьте, щоб я вранці ходив і підмітав після собак, яких вигулюють», — обурився Литвин на вчорашньому засіданні погоджувальної ради. Відповідаючи на обурення депутатів, він сказав: «Якщо хочете, прийдіть і розберіть цей паркан».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради буде розглянуто законопроект про декриміналізацію деяких статей Кримінального кодексу, у яких, зокрема, йдеться і про «статтю Тимошенко». «Ви розумієте, що чутливою є поправка, яка стосується декриміналізації статей 364–365. Я не є прихильником того, щоб, не погодивши відповідні позиції, виходити на прийняття цього законопроекту», — зазначив учора спікер Литвин. Із його слів можна зробити висновок, що голосів для декриміналізації бракує.