«Навіть у гості запрошували!»

10.11.2011

Новий голова Ради міністрів Криму має намір поновити членство у лавах Партії регіонів, яке він припинив, будучи міністром внутрішніх справ. Про це Анатолій Могильов повідомив учора на своїй першій прес–конференції на посаді очільника уряду автономії.

Загалом, суттєвої конкретики від пана Могильова преса не почула. Зате були ліричні відступи — на кшталт пісенної цитати з Ельдара Рязанова «надо благодарно принимать» — це про пропозицію Президента змінити крісло глави МВС на прем’єрське в Криму. За словами Анатолія Могильова, вона надійшла буквально напередодні — 7 листопада.

Колишній міліцейський міністр не збирається нічого принципово міняти у стратегії соціально–економічного розвитку Криму до 2020 року, розробленій його попередником Василем Джарти. Щодо персоналій урядової команди — теж, очевидно, обійдеться без потрясінь. Хоча в наступні два тижні голова Радміну має переговорити з кожним, аби зрозуміти, як виконуються поставлені завдання й доручення.

Відповідаючи на запитання «УМ» про зміну стилю поведінки у стосунках із Меджлісом кримськотатарського народу з огляду на ай–петринські події чотирирічної давності (коли Могильов як очільник міліції Криму пустив бульдозери на татарське майно), нині він каже, що тоді лише виконував законне рішення суду. Нині ж посада зобов‘язує шукати «політичні компроміси, які дозволять утримувати рівновагу у Криму і знаходити розуміння всіх людей, що тут живуть». Виявляється, цього літа Анатолій Могильов був на Ай–Петрі, і дехто з підприємців його впізнавав і навіть запрошував у гості.