Пенсіонер — читацький лідер нації

Пенсіонер — читацький лідер нації

У конкуренції з електронними засобами зв’язку стара добра пошта потроху задкує на другий план. Утім, за результатами досліджень громадської думки, проведених минулого вересня компанією Research & Branding Group, цим традиційним каналом передачі інформації і тепер користується чверть усього населення України. У мешканців сіл, недосяжних для стільникового зв’язку та глобальних мереж, вона взагалі — поза конкуренцією. Там листоноші залишаються комунікаторами №1. Для багатьох пенсіонерів вони ще й — незамінні помічники, які і словом розрадять, і принесуть замовлені ліки чи буханець хліба. При цьому сільські працівники з «товстою сумкою на ремені» отримують за свою нелегку працю зазвичай половину чи навіть третину посадового окладу.

Про нинішній стан поштового зв’язку та перспективи його розвитку розмовляємо з директором Івано–Франківської обласної дирекції державного підприємства «Укрпошта» Михайлом Саковським.

Пане Тігіпко, ви неправі!

Пане Тігіпко, ви неправі!

Нинішня влада нахабно розкрадає країну, у тому числі через процедури тендерних закупівель — і при цьому відмовляється виплачувати законні виплати соціально незахищеним верствам населенням. Тож влада просто не має права скорочувати соціальні виплати для чорнобильців та інших вразливих категорій громадян, допоки зберігаються існуючі привілеї для високопосадовців, а мільярди бюджетних коштів розкрадаються через корупцію в системі державних закупівель. Такої думки дотримується голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко. А заяви віце–прем’єра Тігіпка про те, що в держави немає коштів на соціальні виплати та підвищення прожиткового мінімуму, є чистої води лицемірством на тлі неконтрольованих розтрат бюджетних коштів чиновниками через тендерні процедури, зокрема, придбання товарів і послуг в одного учасника.

Необережне слово Прем’єра ранить сильно...

Необережне слово Прем’єра ранить сильно...

Період осінніх депресій, що нині вже розпочав свою тріумфальну ходу нашим часовим поясом, загострює у людини негативні емоції, викликає втому, дратівливість. Принаймні так стверджують лікарі. І саме цю тезу блискуче підтверджує український Прем’єр–міністр Микола Азаров. Принаймні його публічні виступи.

Адже чим менше часу залишається до нового року — а отже, до моменту підбиття фінансових підсумків 2011–го, — тим роздратованішим та ображенішим на все і всіх виглядає Микола Янович. Цілковиту поразку перемовин з МВФ, коли місія прилітала до Києва фактично на екскурсію, наш очільник уряду вчора сприйняв чомусь як черговий дошкульний удар iз боку «недосадженої» опозиції.

Всі статті рубрики