Авіатори в неділю ближчі до Бога

08.11.2011

Відтепер військовослужбовці двох авіачастин, дислокованих в обласному центрі Прикарпаття, які до призову в Збройні сили України вважали себе сумлінними християнами, матимуть змогу задовольняти свої духовні потреби, не виходячи за ворота КПП. Це стало можливим завдяки ініціативі їхніх ровесників у рясах — вихованців ІваноФранківської духовної семінарії УГКЦ, котрі взялися реалізувати меморандум про проведення душпастирської діяльності, підписаний між представниками Міноборони та основних конфесій, діючих в Україні.

Першу літургію у військових частинах А4604 та А2314 відслужив отець Роман П’яста. Відвідали її лише ті, хто мав особисте бажання, решта релаксували за «мирським» планом вихідного дня, запропонованим командуванням авіачастин. «Сам священик настійно просив, аби на службу Божу не приходили строєм — суто добровільно і без акценту на конфесійну приналежність служителя культу, — підтвердив «УМ» співробітник Західного регіонального медіа­центру, підполковник Тарас Грень. — У цих частинах служать багато вихідців із Західної України, де прийнято щонеділі ходити до церкви. Тепер у них з’явилася можливість спілкуватися не тільки з батькамикомандирами, а й iз душпастирями, просити в них поради та благословення».

Поки що за спільним рішенням командирів обох військових частин та представників духовенства літургії правитимуть раз у місяць, згодом — щонеділі.