Ті самі гості до того самого Лева

21.10.2011

Львів знову може стати ареною фізичного протистояння прорадянських та націоналістичних сил — як було вже 9 травня. Комуністи та антифашисти України запланували на 28 жовтня у Львові так званий Антифашистський конгрес. Організатори заходу приурочать свої всеукраїнські збори до 75–ї річниці львівського Антифашистського конгресу діячів культури 1936 року та 67–ї річниці визволення України від німецько–фашистських загарбників.

Форум відбуватиметься у Палаці культури імені Хоткевича. Погодження у всіх необхідних структурах організатори заходу вже отримали. «Міська рада погодила, ми домовилися з керівництвом палацу. Звернулися до начальника управління культури — він нам дав «добро». Міліція також погодилася нас охороняти та забезпечувати порядок під час проведення конгресу», — повідомив «УМ» голова львівського обласного Атифашистського комітету комуніст Олександр Калинюк.

Депутати Львівської міської ради впевнені: таким чином АК та Компартія України планують підпсувати імідж Львова в переддень відкриття нового стадіону для Євро–2012. «Це робиться, очевидно, щоб провести певні провокації, а може, навіть зірвати відкриття нової футбольної арени. Сподіваюся, цією справою займається Служба безпеки України», — сказав у коментарі «УМ» секретар міськради Василь Павлюк.

У Львівській міській раді найближчим часом планують звернутися до суду, аби заборонити 28 жовтня проводити будь–які заходи комуністам та антифашистам.