«Пузаті» страви

«Пузаті» страви

Нині — найгарбузовіший місяць року. Адже саме в середині осені зібрано урожай і на базарах та в крамницях з’являються ці гарні і пузаті жовтогарячі кулі. Здавна в Україні восени гарбузом нагороджували нещасливого претендента на руку і серце, якому дали відкоша. Ще — наприкінці жовтня Геловін, свято завезене, але вже вельми популярне, і головний його символ — саме гарбуз.

Померти від отрути фугу — гідна смерть

Померти від отрути фугу — гідна смерть

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Винятково з натуральних продуктів, низькокалорійна, багата на білки та залізо, майже не містить холестерину та жирів, естетична — усе це про японську кухню, яку італієць–сходознавець Фоско Маріанні, котрий довго жив у Японії, охарактеризував так: «це залучення до природи (корінь є корінь, листок є листок, риба є риба), а кількість відміряна так, щоб уникнути перенасичення і можливого відчуття відрази». Сучасна українська письменниця Міла Іванцова підготувала книжку «Японська кухня очима європейця», що грунтується на розповідях наших співвітчизників, які проживають в Японії, і на маловідомих фактах з інших джерел. І хоч книжка ще чекає на свого видавця, ми маємо можливість ознайомитися вже зараз із деякими цікавинками про культуру харчування у Країні Східного Сонця.

Всі статті рубрики