Кати в погонах

Кати в погонах

У Києві правоохоронці, щоб отримати потрібні свідчення, катували затриманого чоловіка гарячою праскою. Про це заявив прокурор Києва Анатолій Мельник. У результаті допиту затриманий киянин отримав опіки першого та другого ступенів. Наразі, як передає УНІАН, за фактом перевищення службових повноважень порушено справу, яку розслідує прокуратура Святошинського району Києва.

«Завжди живий» і навіть радіоактивний

«Завжди живий» і навіть радіоактивний

Скандали довкола радіоактивного випромінювання, що струмує з пам’ятника «вождю світового пролетаріату» Володимиру Леніну, який розташувався у самісінькому центрі Нікополя, поруч iз будинком міської ради, то розгоряються, то затухають уже років двадцять. Але скульптура продовжує стояти.

Заручники пiтьми

Заручники пiтьми

Аварія сталася в ніч iз 17 на 18 жовтня на шахті імені Дзержинського Державного підприємства «Дзержинськ­вугілля». У результаті зникнення напруги у вугільних лавах були знеструмлені всі необхідні для безаварійної роботи та життєдіяльності агрегати, зокрема зупинився вентилятор головного провітрювання. На аварійній ділянці в цей час перебувало 146 шахтарів. «Підняти їх немає можливості, адже клітку, якою гірники піднімаються на–гора, також знеструмлено», — так учора пополудні прокоментував для «УМ» ситуацію головний технічний інспектор праці Укрвуглепрофспілки при Дзержинському теркомі Віктор Челюбеєв. Він зазначив, що наразі гірникам нічого не загрожує: їх оперативно вивели у безпечне місце — на свіжий струмінь біля стовбура шахти, де повiтря вистачає для всiх.

Ногами — за не той «язик»

Ногами — за не той «язик»

Блогер Всеволод Нєпогодін у вузьких колах Одеси відомий нападками на відомих одеситів, українофобством та расовою нетерпимістю. Серед людей, яких він публічно висміяв чи образив на своїх сторінках у соцмережах, була і Віра Грузова, позаштатний автор одеських ЗМІ та активістка молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс», організатор масштабних патріотичних заходів, як–то «Вишиванковий фестиваль», що проходить у місті до Дня незалежності України. Публічні образи блогер підкріпив непублічними погрозами: якось у листі пообіцяв її побити. Слова підтвердив ділом.

Кулю в голову

Кулю в голову

Із проникаючим вогнепальним пораненням голови до відділення нейрохірургії лікарні швидкої допомоги було доправлено 26–річного журналіста газети «Наше місто — Миколаїв» Олександра Влащенка. Встановлено, що в журналіста стріляли з пневматичної зброї. За словами медиків, куля ввійшла через лоб і застрягла у м’яких тканинах мозку. Як розповів «УМ» лікар потерпілого Юрій Картошкін, щоб витягти кулю, потрібна дорога і дуже травматична операція. Поки що Олександра підтримують медикаментами та вітамінами.

Ну викапаний Тарас Григорович!

Ну викапаний Тарас Григорович!

Сьогодні о 12–й годині буде дано старт конкурсові двійників Тараса Шевченка. Проводить його виставкова компанія «Медвін». Усі охочі зможуть побачити перших, уже обраних спеціальним журі претендентів на звання визнаного двійника Кобзаря. Також це стане початком пошуку інших людей, схожих на поета. Вік учасників може бути різним, каже «УМ» одна з організаторів цього заходу Анна Богородіченко, адже «збереглося достатньо зображень Шевченка у різному віці, щоб ми могли порівняти їх із зовнішністю претендентів». Одним із членів журі, які вибиратимуть найбільш подібного до Тараса Григоровича двійника, буде заслужений актор України Тарас Денисенко. Він знімався у ролі нашого національного генія в серіалі «Тарас Шевченко. Заповіт», а також у кінострічці «Поет та княжна».

Одруження по–європейськи, розлучення по–російськи

Одруження по–європейськи, розлучення по–російськи

Криза об’єднує. Наші співвітчизники стали більше одружуватися і менше розлучатися. Так, за даними Державної реєстраційної служби, за дев’ять місяців цього року на весільний рушничок стали 189818 пар, а за весь минулий рік — лише на півтори тисячі більше. За цей же період 2011 року розірвали шлюб 39089 пар, що не становить і половини розлучень, зареєстрованих упродовж усього минулого року (88337). Найбільше весіль українці грали в третьому кварталі року, тобто в розпал літа. А ще статисти помітили, що на Західній Україні подружжя рідше розривають шлюб, ніж у решті регіонів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Час здорового глузду

Час здорового глузду

Учора надвечір Верховна Рада таки скасувала своє рішення від 20 вересня, яким постійно встановила на території країни «літній» час. Проте дійти згоди в цьому питанні парламентарiям удалося не одразу. Зранку за відповідну постанову проголосувало лише 216 депутатів iз 226 необхідних. До речі, автором цього документа є Голова ВР Володимир Литвин, який ще недавно був прихильником припинення практики переведення стрілок. Проте, розібравшись, яких дров наламали депутати тим рішенням, та «зважаючи на зауваження науковців, експертів», змінив свою думку.

Всі статті рубрики