Сім років мінус 69 днів

Сім років мінус 69 днів

Менше чотирьох годин знадобилося вчора судді Родіону Кiрєєву, щоб повністю оголосити обвинувальний вирок у найрезонанснішій справі за роки незалежності. Ще жодного разу в Україні не судили, не арештовували і не визнавали винним колишнього Прем’єра. І, тим більше, не призначали покарання у вигляді тривалого терміну за «колючкою». Лазаренка — справді, судили, але ж не в нас, а у Швейцарії та США.

Але все колись буває вперше... За рішенням Печерського райсуду, яке опозиція вважає продиктованим з адміністрації Президента, Юлія Тимошенко позбавлена волі терміном на сім років, плюс ще три роки вона не зможе займати високі керівні посади, плюс має сплатити космічну суму — 1,516 млрд. грн. заподіяних збитків НАК «Нафтогаз України», та ще й 2,5 тис. — на користь Київського науково–дослідного інституту судових експертиз. Усі розуміли, що вирок Кірєєва буде обвинувальним. Але сам факт виголошення настільки жосткого присуду вчорашній улюблениці Майдану став неприємним моментом навіть для багатьох байдужих до Юлі людей.

Феміда врахувала час перебування Тимошенко в Лук’янівському СІЗО (69 днів), де вона залишатиметься ще не один тиждень. Згідно з вироком Кірєєва, цей час буде відмінусовано від загального терміну відбуття Юлею покарання.

Щоправда, Ледi Ю довго «сидіти» взагалі не збирається. Її рідня та адвокати розраховують на апеляцію, касацію, Європейський суд iз прав людини та зміну позиції Януковича і Ко. І для цього є певні підстави. Але генеральне враження про нинішню українську владу Захід складає насамперед за вчорашнім рішенням Печерського райсуду, оголошеним о 13:00 за київським часом.

Зібралися, побилися, оголилися...

Зібралися, побилися, оголилися...

Невиправдано велика кількість бійців «Беркута» та внутрішніх військ навколо Печерського райсуду столиці, безпорадність нардепів від опозиції, які не змогли потрапити до зали суду; придушені міліцією спроби прихильників БЮТ заблокувати проїжджу частину Хрещатика та оголені цицьки дівчат iз руху «Фемен», які видерлися на навіс ЦУМу — таким увійде в історію вуличних протестів незалежної України день засудження до семи років позбавлення волі попереднього Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко.

Юля говорить про 1937 рік, Янукович називає вирок не остаточним, Європа таврує вибіркове правосуддя

Юля говорить про 1937 рік, Янукович називає вирок не остаточним, Європа таврує вибіркове правосуддя

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Ні Янукович, ні Кірєєв не зможуть принизити моє чесне ім’я», — заявила Юлія Тимошенко у перерві вчорашнього судового засідання.

За словами лідерки ВО «Батьківщина», «жоден режим не зможе витримати спротив народу. Янукович, який повернув годинник назад, у 37–й рік, не розуміє, що всі диктатори — маленькі і смішні, порівняно з народом. Цей вирок тільки додасть українцям сили, які зрозуміють, що диктатура і режим самі не підуть».

«Янукович дискредитує себе, а також принижує і викреслює Україну з демократичного світу. Своїми діями Президент свідомо торпедує входження України до Європейського Союзу», — сказала також Тимошенко. І додала, що «відчуває в собі сили, віру, наснагу і зобов’язання стояти на захисті України. У мене нормальний стан здоров’я і багато сил, щоб боротися з цим авторитарним режимом».

Всі статті рубрики