250 кг небезпеки

250 кг небезпеки

Небезпечну знахідку виявив ще в п’ятницю просто на своєму обійсті мешканець міста Сарни, що на Рівненщині. «Чоловік розширював погріб і наштовхнувся лопатою на німецьку бомбу часів Другої світової війни вагою 250 кілограмів, — повідомив «УМ» керівник прес–служби МНС у Рівненській області Микола Прокопчук. — Добре, що чоловік одразу подзвонив рятувальникам, а не став самостійно її виймати». З незрозумiлих причин страшну знахiдку вiдповiднi служби взялися знешкоджувати лише вчора. Еменесники гуляли свої законнi вихiднi?

Смерть iз підземелля

Смерть iз підземелля

Жахлива подія сталася в промисловій зоні Тернополя, на вулиці Текстильній, де знаходяться склади та ангари багатьох приватних фірм. У комунікаційний колодязь 24–метрової глибини на території однієї з таких — ПП «Яворина» — і спустилися рано–вранці один за одним двоє молодих робітників, аби виконати наразі невідоме завдання невідомої особи. На глибині обидва робітники за лічені хвилини втратили свідомість, відтак рятувальникам МНС, яких викликали на допомогу, аби витягти їх, довелося лише констатувати смерть. У важкому стані потрапив того ж дня до реанімації і один iз рятувальників — 23–річний старший лейтенант Ростислав Манащук, який першим поліз у злощасну «трубу» на порятунок. Через півдоби хлопець помер у лікарні. Чому так сталося, якщо причиною загибелі всіх трьох називають скупчення на дні колодязя отруйного «болотяного» газу метану, а покійний рятувальник, за свідченням прес–служби обласного управління МНС, був у повному спорядженні, з кисневим балоном та маскою, залишається незрозумілим.

«А може, то скажена борсучиха?»

«А може, то скажена борсучиха?»

Як передає інформагенція «Українські новини», у селі Крищенці Тульчинського району Вінниччини скажений борсук покусав місцеву жительку. І хоча сталося це кілька днів тому, основні події розгортаються саме зараз. Лікар–епідеміолог Тульчинської СЕС Анатолій Черниш розповів «УМ», що тіло тварини спочатку було доставлено в міжрайонну лабораторію, де зробили трепанацію черепа, потім його переправили до обласної інфекційної лабораторії. «Лише днями було остаточно встановлено, що тварина хвора на сказ, тому ми спільно з ветеринарами одразу почали вживати профілактичних заходів: дезінфікуємо і засипаємо ґрунтом місце події, робимо профілактичні щеплення домашніх тварин і птахів та всіх безпритульних тварин села Крищенці».

Ті самі «гості» в ту саму «хату»

Ті самі «гості» в ту саму «хату»

Полонені українці перебувають на борту італійського вантажного судна, яке пірати захопили біля берегів Сомалі позавчора ввечері. Загалом на борту судна перебуває 23 людини; 13 інших полонених є громадянами Італії та Індії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики