Темно і тверезо

Темно і тверезо

Любителі хильнути вночі ковток пива або чогось міцнішого вчора зітхнули з полегшенням — у порядку денному засідання Київради питання про заборону нічного продажу алкогольних напоїв не було. Та це — лише тимчасова «передишка», запевнила «УМ» голова комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціального захисту, лідер депутатської групи «Соціальна справедливість» Алла Шлапак.

Перший крок до шлюбу — безкоштовний

Перший крок до шлюбу — безкоштовний

Усі, хто відтягував весілля, мотивуючи це небажанням платити гроші за подання заяви, тепер можуть починати шукати нові «відмазки». Кабінет Міністрів виключив iз переліку платних послуг, які надають органи реєстрації актів громадянського стану, подачу заяв на одруження. Окрім того, жодної плати тепер не треба вносити за розгляд заяв про внесення змін в актові записи громадянського стану, їх поновлення й анулювання, термінову зміну РАГСом імені за місцем подачі заявки, термінове поновлення й анулювання актових записів, а також перевірку вірогідності документів про держреєстрацію актів громадянського стану для подальшого використання в іноземних державах.

Девальвація Сталіна

Девальвація Сталіна

«Покійний» пам’ятник Сталіну в Запоріжжі стрімко знецінюється. Якщо раніше «злочин» активістів Усеукраїнської організації «Тризуб» ім. Степана Бандери, яких звинувачують у руйнуванні цього монумента, українська Феміда оцінювала в 374 тисячі гривень, то тепер, відповідно до рішення суду, йдеться «всього–на–всього» про 109 тисяч гривень. «Це добре для наших підзахисних. Адвокати в ході судових засідань постійно наполягали на зменшенні величезної суми збитків, адже у представників обкому Компартії немає жодних документів, які можуть її обґрунтувати», — зазначив у коментарі «УМ» захисник підсудних Володимир Прудовський.

«Драконівський» дощ

«Драконівський» дощ

Цими вихідними земляни матимуть змогу насолодитися черговим зорепадом: наша планета пройде крізь метеоритний потік Драконіди. Деякі вчені припускають, що досить слабкий зазвичай метеоритний потік цього року виявиться напрочуд яскравим — за сприятливих погодних обставин можна буде побачити до тисячі «падаючих зірок» за годину. Але досвідчений астроном–любитель Сергій Шевченко запевнив «УМ», що «це все казки»: «Якщо буде 60 чи максимум сто метеоритів за годину — то й добре. А взагалі передбачити таке майже неможливо».

Де світло в освітньому вікні?

Де світло в освітньому вікні?

У вівторок свою роботу несподівано припинив сайт osvita.com (Єдине освітнє інформаційне вікно України), той самий, який на початку року фігурував у скандалі. Нагадаємо, Міністерство освіти зобов’язало ректорів усіх вишів перерахувати інтернет–ресурсу по 30 тисяч гривень «авансу» за майбутню співпрацю. Під час вступної кампанії саме на цьому сайті проходила «обкатку» система електронного вступу. Тепер же ресурс зустрічає кожного білим тлом і повідомленням: «Ви­бачте, сервіс тимчасово не доступний».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Комфортно в зоні катастрофи

Комфортно в зоні катастрофи

Уже кілька років місто Калуш на Івано–Франківщині фігурує в новинах переважно з тривожними заголовками: «Зона екологічної катастрофи», «Боротьба з техногенною загрозою» тощо. Проте, виявляється, ні сховища токсичних відходів місцевих хімічних підприємств (Калуш славиться видобутком та переробкою калійних руд), ні просідання земної поверхні над шахтними виробітками не зменшують приємності проживання в цьому чудовому місті. Таким принаймні є висновок аналітичного центру Universitas, який спільно з інформаційним агентством RegoNews уклав рейтинг комфортності проживання у 178 містах України. При цьому Київ у дослідженні принципово не розглядали — адже тоді «у міст України були б неоднакові шанси», — зазначив учора під час прес–конференції в агенції УНІАН політолог, голова дослідницького центру компанії Universitas Олексій Якубін.

Всі статті рубрики