РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.09.2011

21 млрд. гривень

становить дефіцит бюджету Пенсійного фонду України в нинішньому році. Уряд не зможе у 2012 р. запровадити другий етап пенсійної реформи, адже ПФУ повинен мати бездефіцитний бюджет, каже віце–прем’єр–міністр Сергій Тігіпко.

 

290 млн. доларів

вклав у розбудову інфраструктури Харкова до Євро–2012 олігарх, власник футбольного клубу «Металіст» Олександр Ярославський, передає УНІАН. З них 97 млн. — на будівництво харківського аеропорту.

 

51,3 млн. тонн

зерна зібрано цього року на полях України. Попри хороший урожай, через адмінрегулювання та квоти експорт зернових знизиться майже вдвічі проти 2010 року — до 12,4 млн. тонн, припускають експерти.

 

47 млн. гривень

із держбюджету буде витрачено на медіа–піар України за кордоном. Програма стартує в жовтні–2011. Оператором коштів є Держагентство з інвестицій та управління національними проектами, пише «Економічна правда».

 

1,811 млн. безробітних

зафіксувала у першому півріччі 2011–го Державна служба статистики України. Таким чином, рівень безробіття в країні становить 8,2%, що на 0,7% менше, ніж за відповідний період 2010 року.

 

88 222 долари

внутрішнього валового продукту припадає на душу населення у Катарі, найбагатшій країні світу, підрахувало видання «Глобал Пост». На другому місці у світі — Люксембург (81466 доларів на душу населення), далі — США (46860 доларів).

 

17364 хасиди

прибули до Умані ще 27 вересня. З них, за даними МВС, понад 2 тис. — діти і всього 24 жінки. Загалом у місті очікують до 40 тисяч прочан із 21 країни світу, більшість (до 80%) — з Ізраїлю.

 

5 394 гектари

в долині Дністра, від села Лядове до Ямполя, внесено до Списку водно–болотних угідь міжнародного значення. Частина цих територій, де зимують рідкісні птахи, зокрема орлан–білохвост, і дотепер належали до складу біосферного заповідника.

 

550 пасажиро–годин

Такою буде пропускна здатність нового терміналу аеропорту «Київ» (Жуляни), який прийме перших пасажирів уже в квітні–2012, повідомив голова КМДА Олександр Попов.

 

3 футбольні поля

облаштують у селах Донеччини. Футбол став улюбленим видом спорту в регіоні, тож область виділяє на будівництво цих полів 900 тис.грн. зі свого бюджету, мотивує голова ОДА Андрій Федорук.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>