«Помаранчева революція не скінчилася»,

«Помаранчева революція не скінчилася»,

Перебуваючи у США, Віктор Ющенко в ніч із понеділка на вівторок за київським часом отримав від Dole Leadership Prize — Премію Доула за лідерство. Цю нагороду Інститут Роберта Доула (відомого в минулому американського сенатора, лідера республіканців) присуджує щорічно, починаючи з 2003 року, особі або групі осіб, чиє служіння державі надихає інших.

Асоціація без світла в кінці тунелю

Асоціація без світла в кінці тунелю

Угода про асоціацію Євросоюзу з Україною, якщо вона буде підписана, не міститиме згадки про перспективу членства України в ЄС. Так само, як і згадки про ст. 49 Європейського договору, що гарантує таку перспективу. Таке категоричне твердження прозвучало в інтерв’ю єврокомісара з питань розширення Євросоюзу Штефана Фюле газеті «Коммєрсант–Україна». Також Фюле висловив сподівання, «що цей факт не стане (...) перешкодою для підписання українською стороною угоди про асоціацію».

«Афганський» наступ

«Афганський» наступ

Влада нажила собі сильного ворога. Вчора під стінами парламенту зібралося близько п’яти тисяч осіб, переважно — ветеранів війни в Афганістані. Ці чоловіки наганяли страх на депутатів Верховної Ради і на міліціонерів, яких мобілізували охороняти будівлю законодавчого органу. Свого часу вони пройшли горнило війни, знають ціну життю, вміють постояти за себе, солідарні з товаришами. Сильні не лише духом, а й фізично, вчора вони прорвали металевий парапет перед входом до Верховної Ради. Вимога «афганців» — відкликати проект Закону «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», який насправді стосується не стільки судів, скільки обмежує пільги для низки категорій громадян, зокрема воїнів–«афганців».

Всі статті рубрики