І ніби фенікс, возродився храм

І ніби фенікс, возродився храм

Відродження віри неминуче веде за собою відродженням храмів. Україна за часів незалежності побудувала понад три тисячі церков, розповів Святійший Патріарх Київської і всієї України–Руси Філарет. Він прибув вихідного дня до Недригайлова, щоб освятити нову церкву, яку назвали ім’ям останнього кошового отамана Війська Запорізького Петра Калнишевського. У зв’язку з 1020–літтям Хрещення Київської Руси–України Помісний собор Української православної церкви Київського патріархату благословив приєднати праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) до лику святих для загального церковного шанування. Й ось перший храм імені видатного українця постав на його батьківщині — неподалік Пустовійтівки, села, де він народився.

Чи «почув кожного» Президент?

Чи «почув кожного» Президент?

«Краще померти від голодування під стінами Верховної Ради з гордо піднятою головою, аніж голодною смертю тихо у своїх домівках», — з таким гаслом вийшли минулої п’ятниці на акцію протесту близько півтисячі донеччан. На центральну площу шахтарської столиці учасників бойових дій у гарячих точках, ліквідаторів та інвалідів аварії на Чорнобильській АЕС, дітей війни та ветеранів–шахтарів, людей із різними політичними поглядами вивело цілковите несприйняття законопроекту № 9127 та «Виписки» з протоколу № 63 засідання Кабінету Міністрів України від 05.09.2011року, згідно з якими найвразливіші верстви населення позбудуться соціальних пільг.

Банк «почистив» за 30 секунд

Банк «почистив» за 30 секунд

Зухвале пограбування серед білого дня відділення Правексбанку, розташованого майже поруч із Будинком правосуддя в Івано–Франківську, наводило на думку, що це — справа рук кримінального профі. Невідомець перед обідньою перервою ввірвався в приміщення відділення банку і, погрожуючи пістолетом, заволодів 1096 євро, 510 доларами США і понад 5 тисячами гривень. Для цього грабіжнику знадобилося лише 30 секунд. Потім він залишив приміщення, перейшов, як з’ясувалося згодом, на іншу вулицю і зупинив таксі. Проте на початку третьої доби після цієї резонансної кримінальної події зловмисник уже обживав слідчий ізолятор.

Всі статті рубрики