Поскаржишся до прокуратури — посадять

Поскаржишся до прокуратури — посадять

Голова комісії з питань протидії незаконному поглинанню і захопленню підприємств на території Дніпропетровської області Іван Ступак ще кілька місяців тому був оптимістично налаштований щодо подолання проблеми рейдерства. «Усі люди, які займалися рейдерством, нам добре відомі, — заявляв Іван Іванович місцевим ЗМІ. — Раніше вони використовували слабкість влади. Необхідно було їм дохідливо вказати, що існують певні правила для здійснення тих чи інших дій. І ось, починаючи з березня 2010 року, на Дніпропетровщині немає і не може бути незаконного захоплення підприємств. У провадженні залишилося близько десяти такого роду справ».

Найрезонанснішими серед них пан Ступак назвав Рибальський кар’єр, П’ятихатський елеватор, концерн «Весна» та Дніпро­дзержинський домобудівний комбінат. При цьому Іван Іванович запевняв, що ці справи буде завершено вже до кінця нинішнього вересня. Але про щось подібне на Дніпропетровщині не чути й близько.

Ні грошей, ні погонів

Ні грошей, ні погонів

Генпрокуратура повідомила «УМ» окремі обставини справи ірпінських корупціонерів у погонах, щоправда, через таємницю слідства не назвала їхніх прізвищ. Нагадаємо, що за нашими даними, місяць тому працівники ГПУ разом iз колегами iз СБУ затримали старшого слідчого прокуратури Ірпеня Ігоря Дідуха, а також двох його колег — слідчого міліції та співробітника місцевого УБОЗ. Усі троє підозрюваних у хабарництві перебувають під вартою у столичному СІЗО №13.

Всі статті рубрики