НОВИНИ ПЛЮС

14.09.2011

Депутати в СІЗО, але не в Тимошенко

Учора народні депутати, що прийшли до Лук’янівського СІЗО, не змогли зустрітися з Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком. Як сказав БЮТівець Сергій Соболєв, суд відмовив у наданні відповідного дозволу, «хоча зараз у суді вже йде стадія судових дебатів і Тимошенко не може впливати ні на слідство, ні на свідків». Соболєв назвав такі дії суду неправомірними, оскільки, перш ніж оголошувати таку довгу перерву в процесі (з 12 до 27 вересня), суд мав розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу.

Водночас, інформує прес–служба ВО «Батьківщина» з посиланням на Сергія Соболєва, що група нардепів — окрім Соболєва, ще Остап Семерак, Руслан Князевич та Арсеній Яценюк — із дозволу керівництва СІЗО змогли ознайомитися з умовами утримання громадян в ізоляторі. За словами Соболєва, «ці умови жахливі»: людям не надаються медичні послуги належної якості, годують неякісною їжею, камери переповнені. БЮТівець повідомив, що опозиція в терміновому порядку ініціюватиме в парламенті ухвалення законів, які допоможуть вирішити питання надання належної медичної допомоги людям, які утримуються під вартою.

У Раді — ще один ремонт

В одному з будинків Верховної Ради по вул. Садова, 3 пройде ремонт, вартість якого перевищить 11 млн. грн. Про це повідомляє інтернет–портал «Вісника держзакупівель».

Янукович втрачає підтримку

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) констатує стрімке падіння довіри виборців до Президента України Віктора Януковича. Про це вчора повідомив головний дослідник IFES Ракеш Шарма за результатами опитування, проведеного за підтримки Агентства міжнародного розвитку США (USAID). Відсоток тих, хто довіряє Януковичу, в 2011 році знизився до 29% проти 43% — у 2010 році. Згідно з результатами опитування, 9 із 10 українців не задоволені тим, як Президент вирішує питання створення робочих місць та стримування зростання цін. Крім того, за останній рік суттєво знизився рівень задоволеності тим, як Янукович вибудовує відносини з Росією (з 66% у 2010 році до 44% у 2011–му), «це особливо помітно на півдні (з 86% до 48%) та сході (з 79% до 49%)».

Загалом, у рейтингу довіри серед українських політиків лідирує Арсеній Яценюк — 30%.

Інспектор ЄС їде до Ялти

15–17 вересня Україну відвідає член Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле — він візьме участь у VIII Ялтинській щорічній зустрічі «Україна і світ: спільні виклики, спільне майбутнє». У рамках цього заходу в Лівадійському палаці заплановано проведення зустрічей Фюле з Президентом Віктором Януковичем, Прем’єр–міністром Миколою Азаровим, першим віце–прем’єром Андрієм Клюєвим та ін.